Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/05/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Cayin παρουσίασε το κορυφαίο DAP Ν8 με διπλό στάδιο εξόδου.



Η Cayin παρουσίασε το κορυφαίο DAP Ν8 με διπλό στάδιο εξόδου.
2018/05/10, [δ.τ.]

Το N8 παρουσιάστηκε επισήμως, για πρώτη φορά, στην έκθεση του Μονάχου πριν από μερικές ημέρες. Είναι το κορυφαίο προσωπικό media player της εταιρίας, βασίζεται σε ένα δυνατό ψηφιακό πακέτο για διαχείριση ήχου υψηλής ανάλυσης, αλλά αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει πραγματικά είναι το διπλό στάδιο εξόδου του, το οποίο περιλαμβάνει τρίοδο άμεσης θέρμανσης!
Στην πραγματικότητα, ήταν κάτι που αργά ή γρήγορα θα γινόταν και το ερώτημα ήταν ποιός κατασκευαστής θα τολμούσε να κάνει το βήμα. Εν προκειμένω, η Cayin αποδείχθηκε επαρκώς τολμηρή και έτσι οι κάτοχοι του N8 (θα είναι διαθέσιμο από τον Αύγουστο του 2018) θα μπορούν να επιλέξουν αν θα ακούσουν μέσα από ένα τριοδικό στάδιο εξόδου ή μέσα από ένα πιο “ορθόδοξο” fully balanced ημιαγωγικό ενισχυτή. Οι ενισχυτές είναι μοιρασμένοι σε ισάριθμες εξόδους και ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε την λαμπάτη, single ended σύνδεση (με βύσμα TRS 3.5mm), είτε την ημιαγωγική balanced (με βύσμα TRRRS 4.4mm). Εκτός από το διπλό αναλογικό στάδιο, το N8 χρησιμοποιεί δύο μετατροπείς d/a της Asahi Kasei (AK4497EN) και μπορεί να διαχειριστεί σήματα 64-bit/768kHz (PCM) και DSD512 (DSD).
Το Ν8 διαθέτει αυξημένες δυνατότητες σύνδεσης στις οποίες περιλαμβάνονται δίαυλος I2S (μέσω micro HDMI) για σύνδεση με τον μετατροπέα CS-100DAC της εταιρίας και έξοδος S/PDIF μέσω της θύρας USB (αυτή είναι μια custom προσέγγιση και η εταιρία προσφέρει τα απαραίτητα καλώδια προσαρμογής, ώστε να μπορεί να συνδεθεί το N8 σε άλλα DAC). Μέσω θύρας USB, το νέο DAP της Cayin μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως μετατροπέας d/a όσο και ως transport. Η χωρητικότητα του player είναι 128GB (εσωτερική μνήμη) και μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 512GB με χρήση κάρτας TF.
Το σασί του N8 είναι κατασκευασμένο από μονοκόμματο χάλυβα και η πίσω πλευρά καλύπτεται από ειδικό κρύσταλλο υψηλής αντοχής (Gorilla Glass). Η τιμή της συσκευής δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, http://www.ultimateaudio.gr/, http://en.cayin.cn/