Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 25/06/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


H Dali και επισήμως στην ασύρματη πλατφόρμα BluOS με το Callisto.

H Dali και επισήμως στην ασύρματη πλατφόρμα BluOS με το Callisto.
2018/05/10, [δ.τ.]

Η εταιρία είχε κάνει σαφείς τις προθέσεις της εδώ και αρκετό καιρό αλλά η ανακοίνωση, στις αρχές Μαΐου, του ασύρματου συστήματος Callisto επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε. Η Dali ανήκει πλέον στους κατασκευαστές που βασίζονται στην τεχνολογία BluOS για την υλοποίηση wireless λύσεων υψηλής πιστότητας. Στην ίδια τεχνολογία έχουν ήδη προσχωρήσει η Bluesound και η NAD.
Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες, το Callisto περιλαμβάνει μια προσθήκη η οποία βασίζεται στο BluOS NPM-1 της Lenbrook (το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει την δυνατότητα αναβάθμισης σε διάφορα προϊόντα). Η χρήση της προσθήκης επιτρέπει στο σύστημα να συνδεθεί ασύρματα ή ενσύρματα στο οικιακό δίκτυο και να έχει πρόσβαση σε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, συνδρομητικές υπηρεσίες streaming, αλλά και σε τοπικούς πόρους από τους οποίους μπορεί να πραγματοποιήσει streaming αρχείων υψηλής ανάλυσης.
Στην φωτογραφία, φαίνεται το σύστημα Callisto 6C το οποίο περιλαμβάνει το ομώνυμο, μεγάλο ενεργό μοντέλο δαπέδου της σειράς και το Sound Hub της εταιρίας, μια μονάδα η οποία, εκτός των άλλων, διαχειρίζεται και το streaming μέσω BluOS. Στην ίδια σειρά υπάρχει και το Callisto 2C το οποίο, επίσης, μπορεί να συνεργαστεί με το Sound Hub αλλά βασίζεται σε ένα ηχείο βάσης.
H τεχνολογία BluOS δεν περιορίζεται από το είδος ή τον κατασκευαστή μιας συσκευής. Ένα οικοσύστημα βασισμένο σε αυτήν μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι 64 συσκευές (διαφόρων ειδών και από διάφορους κατασκευαστές) και μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πλήρες multiroom/ασύρματο σύστημα, με δυνατότητα σύγχρονης ή ασύγχρονης αναπαραγωγής (το ίδιο stream σε όλους τους χώρους, ή διαφορετικά stream ανά χώρο).

info: Κινοτεχνική, τηλ.: 210-960.1071-2, http://www.kinotechniki.gr/, https://www.dali-speakers.com/