Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 01/02/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


AVC-X8500H: Νέος, κορυφαίος ενισχυτής AV 13.2 καναλιών από την Denon.

AVC-X8500H: Νέος, κορυφαίος ενισχυτής AV 13.2 καναλιών από την Denon.
2018/01/16, [δ.τ.]

Ο Denon AVC-X8500H είναι ένας από τους πρώτους ολοκληρωμένους ενισχυτές AV 13.2 καναλιών της αγοράς, έχοντας την δυνατότητα να αποκωδικοποιεί σήματα Dolby Atmos, DTS:X και Auro 3D surround και να οδηγεί άμεσα μέχρι 13 ηχεία έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα με 7.2.6 κανάλια χωρίς την χρήση επιπλέον εξωτερικών ενισχυτών.
O AVC-X8500H μπορεί να αποτελέσει το κέντρο ολοκλήρου του ασύρματου μουσικού δικτύου ενός σπιτιού, συνδεόμενος με Wi-Fi, Bluetooth και AirPlay, υποστηρίζοντας streaming υψηλής ανάλυσης μέσω αρχείων FLAC, ALAC, WAV και DSD (2.8 και 5.6 MHz), ενώ είναι συμβατός και με το οικοσύστημα ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών Amazon Alexa.
Ο ενισχυτής διαθέτει 8 εισόδους και 3 εξόδους HDMI/HDCP 2.2, υποστηρίζει βίντεο 4K/UHD 60Hz, Pure Color 4:4:4 (χωρίς υποδειγματοληψία), HDR, καθώς επίσης και υλικό 21:9, 3D και BT.2020 (pass-through). Επιπλέον, μπορεί να πραγματοποιήσει upscaling υλικού συμβατικής και υψηλής ανάλυσης σε 4K UHD και είναι συμβατός με Dolby Vision και (μέσω αναβάθμισης εντός του 2018) eARC (Enhanced Audio Return Channel) και HLG (Hybrid Log Gamma).
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η Denon σχεδιάζει να υποστηρίξει τον AVC- 8500H με συμβατότητα HDMI 2.1, δηλαδή τη δυνατότητα δρομλόγησης σημάτων 8K όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα. Αυτό, πάντως, θα γίνεται μέσω μιας αναβάθμισης η οποία θα έχει κάποιο κόστος, όπως αναφέρει η εταιρία.
Ο AVC-X8500H τρέχει την πληρέστερη και πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής διόρθωσης της ακουστικής του χώρου της Audyssey, Platinum MultEQ XT32, η οποία μπορεί να αναλύσει την έξοδο κάθε ηχείου σε οκτώ θέσεις μέτρησης και να συνθέσει ψηφιακά φίλτρα ακριβείας που βελτιστοποιούν κάθε κανάλι για τη σωστή απόκριση στο πεδίο της συχνότητας και του χρόνου. Με την προσθήκη του Audyssey Dynamic Volume και του Dynamic EQ, οι εγκαταστάτες και οι χρήστες θα έχουν τον μέγιστο έλεγχο για να βελτιστοποιήσουν τις ρυθμίσεις τους. Επιπροσθέτως η εφαρμογή Audyssey Low Frequency Containment χρησιμοποιεί προηγμένους ψυχοακουστικούς αλγόριθμους για να προσφέρει μία πλήρη ηχητική ισορροπία, συμπεριλαμβανομένων των πολύ χαμηλών συχνοτήτων, αλλά χωρίς να ενοχλεί εκείνους που βρίσκονται σε άλλα δωμάτια. Επιπλέον, ο AVC-X8500H υποστηρίζει τη νέα εφαρμογή Audyssey MultEQ Editor App, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τον ήχο με μεγαλύτερη ακρίβεια στα συγκεκριμένα προβλήματα του χώρου και στις προσωπικές τους προτιμήσεις.
Ο AVC-X8500H θα είναι διαθέσιμος μέσα στον Φεβρουάριο του 2018 (με τιμή €3.699) μέσω των επίσημων μεταπωλητών της ελληνικής αντιπροσωπείας και θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα: Μαύρο και Ασημί.

info: Κινοτεχνική, τηλ.: 210-960.1071-2, http://www.kinotechniki.gr/, http://www.denon.com/