Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 08/03/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Exposure ανακοίνωσε ενισχυτή ακουστικών στη σειρά XM.




Η Exposure ανακοίνωσε ενισχυτή ακουστικών στη σειρά XM.
2018/01/22, [δ.τ.]

Η σειρά κόμπακτ συσκευών XM έκανε, για πρώτη φορά, την εμφάνισή της το 2017, με στόχο όσους αναζητούν οικονομικές λύσεις, καλή ποιότητα και μικρό όγκο και περιέλαβε, αρχικώς, προενισχυτή phono, ολοκληρωμένο ενισχυτή, προενισχυτή και μονομπλόκ τελικό. Προσφάτως, η Exposure παρουσίασε και τον αντίστοιχο DAC/Προενισχυτή/Ενισχυτή Ακουστικών HP.
Ο XM HP είναι, στην ουσία μια εξέλιξη του βασικού προενισχυτή line της σειράς (XM7), περιλαμβάνοντας όμως και έναν προσεγμένο ενισχυτή ακουστικών. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή περιλαμβάνει, εκτός του προενισχυτή line, προενισχυτή phono (για κεφαλές MM), καθώς επίσης και μετατροπέα d/a με πέντε εισόδους. Εννοείται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμβατικός προενισχυτής (με τον μονομπλόκ τελικό XM9 ή κάποιον άλλο ενισχυτή), καθώς διαθέτει την κατάλληλη έξοδο για τον σκοπό αυτό.
Σε ό,τι αφορά τον ενισχυτή ακουστικών, η εταιρία αναφέρει ότι έχει σχεδιάσει ένα κύκλωμα με διακριτούς ημιαγωγούς, το οποίο έχει σημαντικές δυνατότητες οδήγησης ακουστικών με χαμηλή ονομαστική αντίσταση. Η σύνδεση των ακουστικών μπορεί να γίνει είτε μέσω συμβατικών, single ended, εξόδων (διαθέτει δύο TRS 6.4mm) είτε μέσω δύο balanced εξόδων (4-pin XLR). Με βάση τα χαρακτηριστικά που δίνει η ίδια η εταιρία, ο HP μπορεί να αποδώσει 2x1.5Wrms σε φορτία 33Ω και 2x170mW σε φορτία 330Ω. H αντίσταση εξόδου του είναι μικρότερη από 5Ω και είναι κατάλληλος να οδηγήσει ακουστικά με ελάχιστη ονομαστική αντίσταση μέχρι 16Ω.
Η κατασκευή του HP ακολουθεί την λογική των υπόλοιπων συσκευών της σειράς XM. Αυτό σημαίνει ότι βασίζεται σε γραμμικό τροφοδοτικό (με μετασχηματιστή 60VA) και χρησιμοποιεί καλής ποιότητας παθητικά υλικά. Στο ψηφιακό πεδίο μπορεί να διαχειριστεί σήματα 24/192 μέσω των συμβατικών ψηφιακών εισόδων και 24/192 και DSD64/DoP μέσω της θύρας USB. Είναι διαθέσιμος σε δύο χρώματα, μαύρο και τιτάνιο.

info: Κοσμάς Ηλίας&ΣΙΑ ΕΠΕ, τηλ.: 210-381.1720, http://www.kosmasaudiovideo.gr/, http://www.exposurehifi.com/