Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/11/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Posh: Ένα διαφορετικό ηχείο της Gershman Acoustics.


Posh: Ένα διαφορετικό ηχείο της Gershman Acoustics.
2018/09/29, [εταιρικό website]

Το Posh παρουσιάστηκε πριν από έναν περίπου χρόνο και η ίδια η εταιρία αναφέρει ότι είναι σχεδιασμένο να προσφέρει κορυφαία ποιότητα ήχου, βασιζόμενο σε μια καμπίνα με πολύ μεγάλη μάζα, κεραμικό μεγάφωνο μεσαίων, custom γούφερ από αλουμίνιο και κορυφαία υλικά από την Mundorf και την Furutech.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, η αρχιτεκτονική του Posh βασίζεται σε μια νέα προσέγγιση (για την Gershman), με το ηχείο να διαθέτει μια κεφαλή με τα μεγάφωνα μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων και μια διπλή καμπίνα η οποία φιλοξενεί τα δύο γούφερ. Τα δύο μέρη δεν έχουν καμία επαφή μεταξύ τους, καθώς η κεφαλή έχει την δική της στήριξη μέσω μιας βαριάς μεταλλικής κατασκευής και τα γούφερ έρχονται σε επαφή με το δάπεδο μέσω ξεχωριστών σημείων στήριξής. Η όλη κατασκευή, πάντως, θυμίζει αρκετά το Black Swan, με το χαρακτηριστικό σχήμα “Α” της εταιρίας, τουλάχιστον ως προς την γενική ιδέα. Το σύστημα στήριξης της κεφαλής δίνει στα μεγάφωνα την κατάλληλη κλίση ώστε ο άξονάς τους να είναι προσανατολισμένος προς τον ακροατή.
Η καμπίνα του Posh χρησιμοποιεί φύλλα μοριοσανίδας υψηλής πυκνότητας (HDF) με πάχος 25 χιλιοστών, είναι διαμορφωμένη με καμπυλωμένες πλευρές και επιπροσθέτως έχουν τοποθετηθεί φύλλα από ανοξείδωτο χάλυβα 6 χιλιοστών για μεγαλύτερη ακαμψία. Το ηχείο είναι τριών δρόμων, με ένα τουίτερ θόλου της Morel, ένα κεραμικό μιντ Accuton Cell πέντε ιντσών και δύο οκτάιντσα γούφερ με κώνο από κράμα αλουμινίου, τα οποία έχει σχεδιάσει η ίδια η Gershman και χρησιμοποιούν διπλούς μαγνήτες. Η εταιρία αναφέρει ότι το ηχείο κατεβαίνει μέχρι τα 19Hz.
Το φίλτρο δεν χρησιμοποιεί τυπωμένο κύκλωμα, έχει χρησιμοποιηθεί ασημοκόλληση για τις συνδέσεις των εξαρτημάτων και όσον αφορά τα τελευταία, έχουν γίνει επιλογές κορυφαίας ποιότητας, με πυκνωτές MCap Supreme Classic Silver-Gold Oil και αντιστάσεις MResist Supreme της Mundorf. Η εσωτερική καλωδίωση καθώς επίσης και η “γέφυρα” που ενώνει την κεφαλή με το υπόλοιπο ηχείο έχουν γίνει με αγωγούς της Furutech. Η ίδια εταιρία προμηθεύει και τους επίχρυσους ακροδέκτες για την σύνδεση με τον ενισχυτή.
Το Posh έχει φινίρισμα σε μαύρη λάκα αλλά η Gershman αναφέρει ότι είναι δυνατή η παραγγελία και σε διαφορετικά χρώματα.

info: ΜF Audio, τηλ.: 210-724.4147, http://www.mfaudio.gr/, http://www.gershmanacoustics.com/