Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/10/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


GW100: Το πρώτο ασύρματο Grado!


GW100: Το πρώτο ασύρματο Grado!
2018/09/24, [εταιρικό website]

Ο γνωστός κατασκευαστής ακουστικών παρουσίασε πρόσφατα το GW100, ένα μοντέλο ακουστικών το οποίο συνοδεύεται από δύο πρωτιές. Είναι το πρώτο σύστημα Bluetooth της εταιρίας και το πρώτο open-back ασύρματο σύστημα της αγοράς.
Από τεχνικής άποψης, τα ασύρματα ακουστικά, τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, είναι ασύμβατα ως ιδέα με την open-back αρχιτεκτονική, καθώς η τελευταία έχει μεγάλες διαρροές οι οποίες, δυνητικά, ενοχλούν τον περίγυρο. Η Grado, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, έχει λύσει το πρόβλημα με προσεκτικό σχεδιασμό, προσαρμόζοντας τις μονάδες και τις κάψες ώστε να μειώσει την διαρροή μέχρι και 60% (ανάλογα με την απόσταση, τη γωνία και το είδος της μουσικής).
Τα GW100, των οποίων η παρουσίαση συμπίπτει με τον εορτασμό των 65 ετών από την ίδρυσή της Grado, βασίζονται στις γνωστές μονάδες της εταιρίας οι οποίες έχουν βελτιστοποιηθεί ειδικά για την συγκεκριμένη περίπτωση. Τα ακουστικά υποστηρίζουν ασύρματη μετάδοση μέσω Bluetooth v4.2 και κωδικοποίηση aptX, με την εμβέλεια να φτάνει τα 10 μέτρα. Η ενσωματωμένη μπαταρία (320mAH) προσφέρει αυτονομία η οποία φθάνει τις 15 ώρες (ανάλογα με την χρήση) αλλά τα GW100 μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με συμβατική/ενσύρματη σύνδεση, καθώς συνοδεύονται από καλώδιο τερματισμένο με βύσμα TRS 3.5mm (υπάρχει και προσαρμογέας σε TRS 6.5mm). Η ονομαστική αντίσταση (για τον ρυθμό ενσύρματης λειτουργίας) είναι 32Ω, επομένως το GW100 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φορητές πηγές. Η φόρτιση γίνεται μέσω micro-USB.

info: Audio Evolution, τηλ.: 210-959.6288, http://www.audioevolution.gr/, https://gradolabs.com/