Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 26/03/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Sonett: Προενισχυτής phono από την Gryphon.


Sonett: Προενισχυτής phono από την Gryphon.
2018/01/28, [εταιρικό website]

Με το άρθρωμα Sonett, ο γνωστός κατασκευαστής επιχείρησε να μεταφέρει την τεχνογνωσία του από το κορυφαίο κύκλωμα προενίσχυσης φωνογραφικών κεφαλών Legato Legacy σε μια περισσότερο προσιτή κατηγορία τιμής, διατηρώντας όμως παρόμοια σχεδιαστική προσέγγιση. Τώρα με την αυτόνομη έκδοση του ομώνυμου κυκλώματος, σε ξεχωριστό σασί, απευθύνεται πλέον σε ένα ευρύτερο κοινό απαιτητικών ακροατών. Με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, το Sonett θα βασίζεται στις τοπολογίες χαμηλού θορύβου που έχει αναπτύξει για τα κορυφαία της μοντέλα και σε ένα προσεγμένο τροφοδοτικό.
Η εταιρία από την Δανία έχει στενή σχέση με τον αναλογικό ήχο και τους προενισχυτές phono καθώς η πρώτη της συσκευή ήταν ο Head, ένα στάδιο προενίσχυσης φωνογραφικής κεφαλής το οποίο έχει γράψει την δική του ιστορία. Το Sonett παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως άρθρωμα, κατάλληλο για τοποθέτηση στους ολοκληρωμένους ενισχυτές Diablo 300 και Diablo 120 της Gryphon αλλά η ζήτηση για μια αυτόνομη συσκευή “ήταν τόσο πιεστική που αναγκαστήκαμε να παρουσιάσουμε ένα πλήρες προϊόν” αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.
Το Sonett είναι μια σχεδίαση με διακριτούς ημιαγωγούς σε τάξη Α, χωρίς αρνητική ανάδραση και πυκνωτές στην είσοδο και την έξοδο, η οποία χρησιμοποιεί μόνο πυκνωτές πολυπροπυλενίου (της Wima) για την υλοποίηση των χρονικών σταθερών της καμπύλης αποέμφασης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο με κεφαλές κινητού μαγνήτη όσο και με κινητού πηνίου και σε αντίθεση με τον (προφανή) περιορισμό του αρθρώματος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάθε ολοκληρωμένου ενισχυτή ή προενισχυτή, αρκεί αυτός να διαθέτει μια ελεύθερη είσοδο line. Το φορτίο που βλέπουν οι κεφαλές κινητού πηνίου ρυθμίζεται με μικροδιακόπτες στο πίσω μέρος της συσκευής και ο χρήστης έχει στη διάθεσή του έξι άμεσα επιλεγόμενες τιμές καθώς και πολλές άλλες που μπορούν να γίνουν από τον παράλληλο συνδυασμό τους.
Το τροφοδοτικό είναι προσεγμένο, με αρχιτεκτονική dual mono σε επίπεδο μετασχηματιστή (χρησιμοποιούνται δύο δακτυλιοειδείς της Talema) και γραμμικούς σταθεροποιητές, οι οποίοι συνδυάζονται με πυκνωτικά φίλτρα των 22.400μF ανά κανάλι. Η τοποθέτηση των μετασχηματιστών έχει γίνει ακριβώς πίσω από την πρόσοψη, ώστε να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τις εισόδους και τα κυκλώματα προενίσχυσης ενώ η καλωδίωση της τροφοδοσίας είναι τοποθετημένη σε ειδικό κανάλι που προσφέρει θωράκιση. Τα βύσματα RCA που χρησιμοποιούνται είναι επίχρυσα με διηλεκτρικό Teflon.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 6945-468.789, 210-383.9399, http://audiosoulultra.gr/, http://www.gryphon-audio.dk/