Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/06/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


xDSD: Η νέα γενιά φορητών DAC/Ενισχυτών της iFi.


xDSD: Η νέα γενιά φορητών DAC/Ενισχυτών της iFi.
2018/04/27, [δ.τ.]

Ο xDSD είναι ο νέος, φορητός, DAC/Ενισχυτής ακουστικών του γνωστού κατασκευαστή, μια συσκευή η οποία προσφέρει δυνατότητα διαχείρισης PCM 768kHz και DSD512, ισχύ 500mW ανά κανάλι και συμβατότητα με την κωδικοποίηση MQA, σε συνδυασμό με ένα πακέτο από τεχνολογίες της εταιρίας (S-Balanced, 3D+ και XBass+) και καλή αυτονομία. Ο xDSD φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα του iDSD, ο οποίος παρουσιάστηκε το 2014 και, σύμφωνα με την εταιρία, αποτέλεσε ένα σημείο αναφοράς στους φορητούς DAC/Ενισχυτές ακουστικών και είναι η πρώτη από την νέα σειρά φορητών που σχεδιάζει η iFi.
O xDSD ένα πλήρως αναλογικό ρυθμιστικό στάθμης και ενσωματώνει τις λειτουργίες 3D+ και XBass+. Η πρώτη από αυτές είναι η πρόταση της iFi για την βελτίωση της στερεοφωνικής εικόνας και η εταιρία αναφέρει ότι είναι πολύ καλύτερη από το παραδοσιακό κύκλωμα crossfeed. Μάλιστα, ο ενισχυτής προσφέρει δύο εκδοχές, μια για ακουστικά και μια για την περίπτωση που η ακρόαση γίνεται μέσω ηχείων. Το XBAss+, δεν χρειάζεται, φυσικά, “μετάφραση” ή εξηγήσεις. Είναι η τελευταία εκδοχή μιας από τις κλασικές λειτουργίες που προσφέρει η iFi, για την βελτίωση των χαμηλών συχνοτήτων.
Η νέα συσκευή εκτός από φορητή, διαθέτει και δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης (μέσω Bluetooth aptX/AAC) και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση MQA. Σε αυτή την διαμόρφωση, μπορεί να διαχειριστεί σήματα PCM 384kHz και DSD256. Αν ο χρήστης αποφασίσει να “θυσιάσει” το MQA, μια αναβάθμιση του firmware επιτρέπει στον μετατροπέα να ανέβει μέχρι τα PCM 768kHz και DSD512. Η μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό έχει ανατεθεί σε ένα DSD1793 της Burr Brown, το ίδιο ολοκληρωμένο που έχει χρησιμοποιηθεί και στον iDSD Black Label ενώ τόσο τα ψηφιακά όσο και τα αναλογικά κυκλώματα είναι επίσης παρόμοια με αυτά του iDSD Black.
Στις δυνατότητες σύνδεσης (εκτός του wireless) περιλαμβάνεται θύρα USB τύπου Α (κατάλληλη για συνδέσεις OTG και Apple CCK) καθώς και βύσμα 3.5mm/Combo το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως είσοδος S/PDIF (ομοαξονική ή Toslink). Η έξοδος της συσκευής βασίζεται στην τεχνολογία S-Balanced της εταιρίας, η οποία υποστηρίζει τόσο balanced (TRRS) όσο και single ended (TRS) ακουστικά. Η iFi αναφέρει ότι η σύνδεση μέσω βύσματος TRS στην συγκεκριμένη είσοδο προσφέρει διαφωνία καναλιών βελτιωμένη κατά 50% σε σχέση με τις συμβατικές εισόδους. Ο ενισχυτής ισχύος είναι καινούριος (ονομάζεται Cyberdrive) και η iFi αναφέρει ότι όλες οι παράμετροί του ελέγχονται ψηφιακά.
Η τροφοδοσία του xDSD γίνεται από μια μπαταρία Li-Po με χωρητικότητα 2200mAh, η οποία επαρκεί για 6 έως 8 ώρες λειτουργίας, ανάλογα με τα ακουστικά που οδηγούνται και τον τρόπο σύνδεσης της πηγής.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 6945-468.789, 210-383.9399, http://audiosoulstore.com/, http://ifi-audio.com/