Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/11/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


K-300i: Ο νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής της Krell.




K-300i: Ο νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής της Krell.
2018/06/15, [δ.τ.]

Η Krell είχε εντυπωσιάσει την αγορά το 1999, παρουσιάζοντας τον κορυφαίο ολοκληρωμένο ενισχυτή KAV-300i μια συσκευή σχεδιασμένη από τον Dave Goodman και την ομάδα του, της οποίας η απόδοση ήταν εφάμιλλη με αυτήν πολλών προ/τελικών. Σήμερα, η εταιρία προσπαθεί να επαναλάβει την ίδια κίνηση με μια νέα συσκευή, τον K-300i.
Ο ενισχυτής είναι βασισμένος σε ένα νέο κύκλωμα το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία iBias της Krell και αποδίδει 150W/8Ω και 300W/4Ω ανά κανάλι. Η τεχνολογία iBias βελτιώνει την απόδοση του σταδίου εξόδου ώστε αυτό να έχει τα πλεονεκτήματα της τάξης A, χωρίς τις θερμικές της απώλειες, αναφέρει η εταιρία. Το τροφοδοτικό του ενισχυτή χρησιμοποιεί έναν μετασχηματιστή 770VA και ένα φίλτρο με συνολική χωρητικότητα 80.000μF. Οι τοπολογίες είναι σχεδιασμένες ώστε να υποστηρίζουν το Current Mode της Krell στο εσωτερικό του ενισχυτή, επιλογή η οποία εξασφαλίζει, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, εξαιρετική γραμμικότητα και απόκριση συχνότητας.
Ο K-300i μπορεί να δεχτεί άρθρωμα με μετατροπέα d/a, ο οποίος βασίζεται σε ολοκληρωμένο της ESS και περιλαμβάνει streamer, συμβατό με όλα τα δημοφιλή φορμά αρχείων και με sample rates που φθάνουν τα 24-bit/192kHz. Το streaming μπορεί να πραγματοποιηθεί από πόρους UPnP και από συσκευές NAS, ενώ ο ενισχυτής μπορεί να “κατεβάσει” streams και από δημοφιλείς υπηρεσίες του διαδικτύου (Tidal, Deezer, Qobuz) και ραδιοφωνικούς σταθμούς (μέσω vTuner). Ο ενισχυτής είναι Roon Ready και αποκωδικοποιεί MQA.
Στις δυνατότητες σύνδεσης του ενισχυτή περιλαμβάνονται είσοδοι και έξοδος HDMI 2.0 (συμβατή με 4K UHD και HDR), θύρες USB για τοποθέτηση εξωτερικών μέσων και για streaming από υπολογιστή καθώς επίσης και Bluetooth/aptX. Ο K-300i μπορεί να ελεγχθεί και από την σχετική εφαρμογή που προσφέρει η Krell.

info: Audio Vision Art, τηλ.: 211-0174.708, http://www.avart.gr/, http://www.krellonline.com/