Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τετάρτη, 07/03/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Παρασκευή 9/3: Magnetic Fidelity: A Love Story.

Παρασκευή 9/3: Magnetic Fidelity: A Love Story.
2018/03/07, [δ.τ.]

Το ντοκιμαντέρ της Ελίνας Βερυκίου με τίτλο "Magnetic Fidelity: A Love Story" θα προβληθεί στην Αθήνα, στα πλαίσια του φεστιβάλ Balkan Can Kino, την Παρασκευή, 9 Μαρτίου. Είναι μια από τις λίγες δουλειές που είναι αφιερωμένες στην μαγνητική ταινία, το βινύλιο, τις λυχνίες και τον αναλογικό ήχο, με φόντο το μοναδικό στούντιο mastering/χάραξης δίσκων στην Ελλάδα, ένα στούντιο ηχογράφησης διαφορετικό από τα άλλα, εγκατεστημένο σε ένα απομονωμένο χωριό του Κιλκίς. Ο “Jesus”, κατά κόσμον Ηλίας, αποφάσισε πριν από κάποια χρόνια να αφήσει πίσω του τη ζωή που έκανε και να ξεκινήσει από το μηδέν, δημιουργώντας ένα αναλογικό στούντιο κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά. Έχοντας για αφετηρία την αγάπη του για τη μουσική, την εργατικότητα και την εφευρετικότητά του, το έκανε πράξη μετά από πολύ κόπο. Σύντροφος στη δημιουργία αλλά και στη ζωή, η Σαμπίνε στάθηκε φύλακας άγγελος και συνοδοιπόρος του σε αυτό το εγχείρημα.
Η Βερυκίου έφτιαξε μια ταινία για τη δύναμη της αγάπης, την επιμονή και το μαγικό ταξίδι της μουσικής και για τους λάτρεις του αναλογικού ήχου, του βινυλίου, της μαγνητοταινίας και της λυχνίας, η προβολή αυτή είναι μια ευκαιρία να δουν στην μεγάλη οθόνη συγκλονιστικά πλάνα από χάραξη δίσκου με μηχάνημα Fairchild από το 1930, αναλογικές ηχογραφήσεις με συγκροτήματα από την Ελλάδα και την Αγγλία, πλάνα από περιοδείες, συναυλίες, και άλλα πολλά σχετικά πάντα με το στούντιο και τους δημιουργούς του. Το Magnetic Fidelity είναι το μοναδικό στούντιο Mastering/χάραξης δίσκων στην Ελλάδα, το οποίο επίσης ασχολείται με την αναλογική ηχογράφηση σε μαγνητοταινία.
Το ντοκιμαντέρ της Ελίνας Βερυκίου με τίτλο "Magnetic Fidelity: A Love Story" θα προβληθεί στην Αθήνα, στα πλαίσια του φεστιβάλ Balkan Can Kino, την Παρασκευή, 9 Μαρτίου, 2018, ώρα 21:15. Η διεύθυνση του χώρου είναι Κεραμεικού 28, 104 36, Αθήνα.
Μπορείτε να δείτε το trailer εδώ.