Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 30/04/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα σειρά ηχείων από την Monitor Audio.


Νέα σειρά ηχείων από την Monitor Audio.
2018/01/22, [εταιρικό blog]

H σειρά Monitor περιλαμβάνει ηχεία ραφιού/βάσης και δαπέδου καθώς επίσης και τα απαραίτητα κεντρικό και υπογούφερ, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες δικαναλικών και πολυκαναλικών συστημάτων. Με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί μιντ/γούφερ και τουίτερ από την σειρά Bronze, φιλοδοξεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των απανταχού φίλων της υψηλής πιστότητας.
Το πορτοκαλί χρώμα στις μονάδες μεσαίων/χαμηλών των νέων Monitor, οφείλεται στον κώνο MMP II (Metal Matrix Polymer) που χρησιμοποιούν και σε συνδυασμό με τα φινιρίσματα της καμπίνας (μαύρο, λευκό και καρυδιά) προσφέρει, είναι η αλήθεια, μια διαφορετική προσέγγιση σε θέματα αισθητικής. Η εταιρία χρησιμοποιεί μονάδες 5.5 και 6.5 ιντσών στη συγκεκριμένη σειρά και είναι αυτά, μαζί με τον όγκο της καμπίνας, που καθορίζουν τις διαφορές μεταξύ των μοντέλων, καθώς το τουίτερ είναι κοινό, μια μονάδα θόλου από κράμα αλουμινίου/μαγνησίου καλυμμένο με κεραμικό υλικό (C-CAM), διαμέτρου μίας ίντσας.
Η σειρά περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή τέσσερα μοντέλα, το 50s, μια σχεδίαση ραφιού/βάσης με ένα μιντ/γούφερ 5.5 ιντσών, το 100s, μια μεγαλύτερη σε όγκο εκδοχή του μικρότερου μοντέλου, με το γούφερ των 6.5 ιντσών, για όσους θέλουν καλύτερη απόδοση χαμηλά, το 200s μια σχεδίαση δαπέδου με μπάφλα μικρού πλάτους, η οποία φιλοξενεί δύο μονάδες 5.5 ιντσών η οποία, κατά τα λεγόμενα της εταιρίας είναι 2.5 δρόμων και, τέλος, το 300s, το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς, μια σχεδίαση τριών δρόμων με τρεις μονάδες 6.5 ιντσών, από τις οποίες η μία παίζει τον ρόλο του μιντ. Όλα τα ηχεία χρησιμοποιούν καμπίνες με φόρτιση bass reflex με την οπή εκτόνωσης τοποθετημένη στην πίσω πλευρά και διαθέτουν ακροδέκτες σύνδεσης με τον ενισχυτή που υποστηρίζουν διπλοκαλωδίωση.
Όσοι θέλουν να συνθέσουν ένα σύστημα για πολυκαναλικό ήχο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον συνδυασμό των ηχείων που ταιριάζει στον χώρο τους και να προσθέσουν ένα Monitor C150 για την απόδοση του κεντρικού καναλιού καθώς και ένα MRW-10 στην θέση του ενεργού υπογούφερ. Το πρώτο είναι μια σχεδίαση κλειστού τύπου με δύο μιντ/γούφερ 5.5 ιντσών εκατέρωθεν του γνωστού τουίτερ της σειράς, ενώ το δεύτερο βασίζεται σε μια μονάδα 10 ιντσών με ανάρτηση μεγάλης διαδρομής και κώνο MMP II, η οποία οδηγείται από έναν διακοπτικό ενισχυτή τάξης D, ισχύος 100W με τρεις θέσεις ισοστάθμισης, ανάλογα με την χρήση. Η καμπίνα κατασκευάζεται από MDF 18 χιλιοστών και η φόρτιση είναι bass reflex.

info: Audio Vision Art, τηλ.: 211-0174.708, http://www.avart.gr/, http://www.monitoraudio.co.uk/