Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/02/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


D 3020 V2: Η NAD ανακοίνωσε δεύτερη έκδοση του ψηφιακού ολοκληρωμένου της.

D 3020 V2: Η NAD ανακοίνωσε δεύτερη έκδοση του ψηφιακού ολοκληρωμένου της.
2018/01/09, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε πρόσφατα την νέα έκδοση του, επιτυχημένου κατά τα φαινόμενα, D 3020, η οποία θα περιλαμβάνει μικρές αισθητικές βελτιώσεις, είσοδο phono και χαμηλότερη τιμή. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρία, η δυνατότητα σύνδεσης φωνογραφικών κεφαλών βασίστηκε “στις απαιτήσεις των καταναλωτών” και το κύκλωμα που χρησιμοποιείται προσφέρει ιδιαίτερα καλή ακρίβεια αποέμφασης RIAA, πολύ χαμηλό θόρυβο και διαθέτει ενσωματωμένο φίλτρο υποηχητικών συχνοτήτων για να περιορίσει την επίδραση των παραμορφωμένων δίσκων στην συνολική απόδοση ενός συστήματος. Στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, η τιμή του D 3020 V2 αναμένεται να είναι χαμηλότερη κατά 100 περίπου δολάρια σε σχέση με αυτήν του αρχικού μοντέλου.
Εκτός από την είσοδο phono MM, ο ενισχυτής διαθέτει ψηφιακές (ομοαξονική και οπτική) αλλά και αναλογικές εισόδους για την σύνδεση συμβατικών πηγών. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει, επίσης, έξοδο προενισχυτή και έξοδο ακουστικών (με δυνατότητα ρύθμισης της στάθμης). Ο “V2” διατηρεί την έξοδο για την οδήγηση ενεργού υπογούφερ και την ισοστάθμιση χαμηλών συχνοτήτων (Bass EQ) που βοηθά την απόδοση των μικρών σε όγκο ηχείων, αλλά -περιέργως- δεν προσφέρει πλέον την δυνατότητα streaming μέσω USB που υπήρχε στην πρώτη έκδοση. Ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει ασύρματο streaming μέσω τεχνολογίας Bluetooth/aptX από συμβατές πηγές.
Σε ό,τι αφορά το στάδιο ισχύος του ενισχυτή, η NAD έχει τηρήσει τις παραδόσεις, χρησιμοποιώντας στην περίπτωση του D 3020 V2 (όπως και στον D 3020) μια εκδοχή του κυκλώματος Power Drive που ανέπτυξε ο Bjork Edvardsen (για τον αρχικό, θρυλικό 3020, την δεκαετία του 80) καθώς και το γνωστό κύκλωμα “soft clipping”, στοιχεία που επιτρέπουν στο ενισχυτή να διαθέτει υψηλή δυναμική ισχύ και να δημιουργεί την εντύπωση μιας πολύ πιο ισχυρής συσκευής, παρά τα συντηρητικά 30W/8Ω του σταδίου εξόδου. Ο D 3020 V2 εξακολουθεί να βασίζεται σε διακοπτικό τροφοδοτικό και σε διακοπτικό (class D) στάδιο εξόδου, το δεύτερο τεχνολογίας UvD της Hypex, μια επιλογή πίσω από την οποία βρίσκεται ο ίδιος ο Edvardsen και να χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό, μικρών διαστάσεων σασί το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε οριζόντια όσο και σε κατακόρυφη θέση.

info: Ν.Ι Λάιος, τηλ.: 210-862.9513, http://www.laiosav.gr/, http://www.nadelectronics.com/