Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/11/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέοι ολοκληρωμένοι ενισχυτές από την Onkyo.


Νέοι ολοκληρωμένοι ενισχυτές από την Onkyo.
2018/08/14, [δ.τ.]

Οι A-9110 και A-9130 παρουσιάστηκαν στο τέλος του καλοκαιριού και φαίνεται να αποτελούν την φυσική συνέχεια του Α-9010, του προσιτού δικαναλικού ενισχυτή ο οποίος αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένος τοποθετώντας και πάλι τον γνωστό κατασκευαστή στον χώρο των ποιοτικών συσκευών υψηλής πιστότητας δύο καναλιών.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου και οι δύο συσκευές απέκτησαν την τελική τους μορφή μετά από σειρά ακουστικών αξιολογήσεων οι οποίες είχαν ως στόχο η τελική ηχητική τους ταυτότητα να προσεγγίσει την άποψη του Ευρωπαίου απαιτητικού ακροατή. Στην κατασκευή έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλής ποιότητας και τα σασί (ειδικά αυτό του A-9110) έχουν αναβαθμιστεί σημαντικό σε σχέση με αυτό του A-9010, καθώς είναι βασισμένα σε μεταλλικά φύλλα πάχους 1.6mm και διαθέτουν μεγαλύτερα σημεία στήριξης για καλύτερη απομόνωση.
Οι διαφορές μεταξύ των δύο συσκευών εστιάζονται στην ισχύ που αποδίδουν, 2x50W/4Ω o Α-9110 και 2x60W/4Ω o A-9130, καθώς επίσης και στο πακέτο των αναλογικών εισόδων, με τον 9110 να προσφέρει τέσσερις εισόδους στάθμης Line και τον 9130 πέντε εισόδους στάθμης Line με επίχρυσα βύσματα. Η βασική διαφορά, ωστόσο, βρίσκεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μοντέλο, 9130, διαθέτει και ενσωματωμένο μετατροπέα d/a, βασισμένο σε ολοκληρωμένο κύκλωμα της Wolfson. Ο μετατροπέας διαθέτει συμβατικές ψηφιακές εισόδους (οπτική και ομοαξονική) και μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 24/192.
Και οι δύο ενισχυτές βασίζονται στην τοπολογία εξόδου WRAT (Wide Range Amplification Technology) της Onkyo η οποία χρησιμοποιεί διακριτούς ημιαγωγούς ισχύος και βασίζεται σε ένα βαρύ τροφοδοτικό. Διαθέτουν, επίσης αμφότεροι, προενισχυτή phono για κεφαλές κινητού μαγνήτη, υλοποιημένο με διακριτούς ημιαγωγούς, εξόδους στάθμης Line και έξοδο για την οδήγηση ενεργού υπογούφερ. O Α-9130 διαθέτει, επιπροσθέτως, είσοδο για την απευθείας οδήγηση του τελικού σταδίου από άλλον προενισχυτή, ή οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει ρυθμιστικό στάθμης.

info: Εισαγωγική-Εμπορική Ελλάδος Α.Ε., τηλ.: 210-672.1200, http://www.isembel.gr/, http://www.eu.onkyo.com/