Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/11/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Parasound: Παρουσίασε τον αντικαταστάτη του P 5.




Parasound: Παρουσίασε τον αντικαταστάτη του P 5.
2018/09/25, [δ.τ.]

O γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε τον Halo P 6, έναν νέο προενισχυτή 2.1 καναλιών ο οποίος αντικαθιστά τον P 5, ένα μοντέλο που παρουσιάστηκε πριν από πέντε χρόνια, προσφέροντας σημαντικές βελτιώσεις στο στάδιο DAC, το ρυθμιστικό στάθμης καθώς και σε άλλα κρίσιμα σημεία του κυκλώματος.
Ασφαλώς, η πλέον σημαντική αλλαγή που έχει κάνει η Parasound στον P 6 είναι η αλλαγή του ολοκληρωμένου μετατροπής d/a. Η εταιρία εγκατέλειψε τον Burr Brown του P 5 και χρησιμοποιεί έναν ESS τεχνολογίας Sabre32, ο οποίος συνδυάζεται με ασύγχρονη θύρα USB με δυνατότητα χειρισμού 32/384 σε αντίθεση με τον μάλλον συντηρητικό P 5 του οποίου το μέγιστο sample rate ήταν 24/96. Στις δυνατότητες του P 5 περιλαμβάνεται το streaming DSD256 (DoP/Native), ενώ ο χρήστης έχει πλέον στην διάθεσή του και περισσότερες συμβατικές ψηφιακές εισόδους (δύο οπτικές και μια ομοαξονική), στα 24/192. Το interface USB επιτρέπει την άμεση αναγνώριση της συσκευής από λειτουργικά Windows 10 και MacOS.
Η δεύτερη σημαντική αλλαγή που επιφύλαξε η Parasound για το νέο προενισχυτή της ήταν αυτή του ρυθμιστικού στάθμης. Η νέα συσκευή δεν βασίζεται πλέον σε ηλεκτροκίνητο, συμβατικό, ποτενσιόμετρο αλλά σε ψηφιακά ελεγχόμενο αναλογικό εξασθενητή της Burr Brown το οποίο χρησιμοποιεί κλίμακα αντιστάσεων. Ο P 6 διαθέτει προενισχυτή phono με δυνατότητα σύνδεσης κεφαλών κινητού μαγνήτη και κινητού πηνίου (με επιλογή αντίστασης εισόδου 100Ω/47kΩ). Σε σχέση με τον αντίστοιχο στάδιο του P 5, το νέο phono έχει υψηλότερο κέρδος ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με κεφαλές MC χαμηλής ευαισθησίας. Ο προενισχυτής διαθέτει έξι συνολικά εισόδους (την phono και πέντε line) και μπορεί να συνδεθεί με τον τελικό ενισχυτή μέσω single ended και balanced εξόδων. Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένα φίλτρα που προσφέρουν bass-management και ο χρήστης μπορεί να δρομολογήσει τα σήματα πολύ χαμηλών συχνοτήτων στην έξοδο για ενεργό υπογούφερ και το υπόλοιπο φάσμα στα κυρίως ηχεία.
Ο P 6 διαθέτει δυνατότητα παράκαμψης (home theater-bypass), είσοδο στην πρόσοψη για την σύνδεση media player καθώς επίσης και ενισχυτή ακουστικών.

info: Audio Evolution, τηλ.: 210-959.6288, http://www.audioevolution.gr/, http://www.parasound.com/