Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 09/07/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Στην αγορά τα πρώτα ακουστικά της Quad.


Στην αγορά τα πρώτα ακουστικά της Quad.
2018/06/25, [δ.τ.]

Μέσα στον Ιούλιο τοποθετεί η Quad την κυκλοφορία στην αγορά των πρώτων της ακουστικών, τα οποία θα ονομάζονται ERA-1. Πρόκειται για μια σχεδίαση που καλύπτει πλήρως το πτερύγιο του αυτιού (over-ear) και χρησιμοποιεί μαγνητοστατικές μονάδες, είναι όμως κατάλληλα και για χρήση με φορητές συσκευές.
Αν και η αρχή λειτουργίας είναι διαφορετική, δεν μπορεί να μην διακρίνει κάποιος μια κάποια συγγένεια μεταξύ των μαγνητοστατικών διαφραγμάτων των ακουστικών και των ηλεκτροστατικών ηχείων με τα οποία η Quad έχει γράψει ιστορία. Και οι δύο προσεγγίσεις χρησιμοποιούν ιδιαίτερα ελαφρές μεμβράνες μεγάλης (σχετικώς) επιφάνειας αντί των παραδοσιακών κώνων ή θόλων οι οποίοι έχουν, συγκριτικά, μεγαλύτερη μάζα. Το διάφραγμα των ERA-1 αποτελείται από μια μεμβράνη λεπτότερη από ανθρώπινη τρίχα της οποίας το βάρος είναι μικρότερο από αυτό του αέρα που εκτοπίζει. Η Quad έχει βελτιστοποιήσει το μαγνητικό σύστημα, την ανάρτηση και την κοιλότητα που βρίσκεται πίσω από το κάθε διάφραγμα για την καλύτερη δυνατή απόδοση και αναφέρει ότι, σε σχέση με τα συμβατικά ακουστικά, τα μαγνητοστατικά προσφέρουν καλύτερη φασική συμπεριφορά, καλύτερη εικόνα και μικρότερες παραμορφώσεις ενδοδιαμόρφωσης.
Σε αντίθεση με πολλά μαγνητοστατικά ακουστικά που απαιτούν ενισχυτές με αρκετά υψηλή ισχύ, αναφέρει η εταιρία, τα ERA-1 συνδυάζουν υψηλή ευαισθησία και χαμηλή ονομαστική αντίσταση προκειμένου να οδηγούνται εύκολα ακόμη και από φορητές συσκευές. Εννοείται ό,τι ο λαμπάτος PA-One της εταιρίας αναφέρεται ως ιδιαίτερα κατάλληλος...
Τα ERA-1 είναι αρκετά ελαφρά (για μαγνητοστατικά) και προσφέρονται με δύο διαφορετικούς τύπους μαξιλαριών, από μαλακό δέρμα και από ελαστικό καλυμμένο με ύφασμα τύπου fleece, ώστε να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του κάθε χρήστη. Συνοδεύονται από αποσπώμενο καλώδιο 2.15 μέτρων και θήκη μεταφοράς.

info: Aurion Image & Sound, τηλ.: 210-808.8902, http://www.aurion.gr/, http://www.quad-hifi.co.uk/