Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/10/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα HD 820 στην ελληνική αγορά.




Τα HD 820 στην ελληνική αγορά.
2018/10/23, [δ.τ.]

Παρουσιάστηκαν στην αρχή της χρονιάς και είναι, πλέον, διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Ο λόγος για τα ακουστικά HD 820 της Sennheiser, μια περιωτική (circumaural) σχεδίαση κλειστού τύπου, η οποία χρησιμοποιεί μια νέα μέθοδο απορρόφησης της οπίσθιας ακτινοβολίας.
Η Sennheiser αναφέρει ότι η πεπατημένη οδός των ακουστικών ανοικτού τύπου ακολουθείται συχνά σε κορυφαίες σχεδιάσεις ακουστικών αλλά θέτει περιορισμούς στην χρήση τους, καθώς η επικοινωνία της πίσω πλευράς της κάθε κάψας με το περιβάλλον προκαλεί, αφενός, διαρροές του ήχου (επομένως σε δημόσιος χώρους μπορεί κάποιος να ενοχλεί), αφετέρου, μειώνει την απομόνωση του ακροατή. Η λύση η οποία εφαρμόζεται στην περίπτωση των HD 820 είναι διαφορετική. Τα ακουστικά είναι κλειστού τύπου και χρησιμοποιούν μια καμπυλωμένη διαφανή επιφάνεια από γυαλί μεγάλης αντοχής (gorilla glass) η οποία κατευθύνει την οπίσθια ακτινοβολία κάθε μονάδας σε δύο ειδικά σχεδιασμένους θαλάμους ηχοαπορρόφησης. Το αποτέλεσμα, αναφέρει η εταιρία, είναι η ελαχιστοποίηση των συντονισμών, ενώ παράλληλα διατηρείται η πολύ καλή απομόνωση του ακροατή από το περιβάλλον.
Η επιλογή να είναι το υλικό διαφανές δίνει μια καλή ευκαιρία για αισθητική διαφοροποίηση, καθώς μέσα από το κάλυμμα της κάθε κάψας μπορεί κανείς να διακρίνει τις λεπτομέρειες της κατασκευής των ακουστικών και τις μονάδες “Ring Radiator” για τις οποίες η εταιρία είναι γνωστή. Η ποιότητα κατασκευής των ακουστικών είναι η αναμενόμενη από τον Γερμανό κατασκευαστή, με μεταλλική στέκα (η οποία χρησιμοποιεί υλικά απόσβεσης), υψηλής ποιότητας συνθετικό δέρμα και ύφασμα από μικροΐνες για την κατασκευή των μαξιλαριών και καλώδιο σύνδεσης κατασκευασμένο από επαργυρωμένο χαλκό ελεύθερο οξυγόνου, τερματισμένο με επίχρυσα βύσματα.
Η απόκριση που δίνει η εταιρία είναι 12Hz-43,8kHz (-3dB), με δυνατότητα στάθμης 103dB (1kHz) και ονοματική αντίσταση 300Ω. Τα ακουστικά ζυγίζουν 360gr και συνεργάζονται ιδανικά (όπως θα περίμενε κανείς) με τον ενισχυτή ακουστικών HDV 820 με τον οποίο μπορούν να συνδεθούν ως balanced φορτίο (μέσω ακροδεκτών Pentaconn).

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, http://www.nakas.gr/, http://www.sennheiser.com/