Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/12/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Sonetto: Η προσιτή σειρά της Sonus faber.


Sonetto: Η προσιτή σειρά της Sonus faber.
2018/09/29, [δ.τ.]

Η Sonetto της Sonus faber είναι σχεδιασμένη να παραπέμπει, από πλευράς αισθητικής, σε σειρές ηχείων της εταιρίας που ανήκουν σε υψηλότερες κατηγορίες τιμής (όπως η Olympica) και, παράλληλα, βασίζεται σε τεχνολογίες και μεγάφωνα που σχεδιάστηκαν ειδικά ώστε να αποτελέσει μια οικονομική πρόταση.
Η σειρά περιλαμβάνει, αυτή τη στιγμή, οκτώ μοντέλα, από τα οποία τα τρία (Sonetto VII, V και III) είναι δαπέδου και δύο (II, I) είναι βάσης, ενώ υπάρχουν ακόμη, δύο κεντρικά (Center I και Center II) καθώς και ένα μοντέλο για τοποθέτηση στον τοίχο, το Wall, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους ρόλους (κυρίως, κεντρικό και περιφερειακό).
Ίσως το πλέον ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της σειράς είναι η χρήση του συνδυασμού τουίτερ/μιντ τον οποίο η εταιρία ονομάζει “Voice of Sonus faber”, περιλαμβάνει την μονάδα DAD (Damped Apex Dome) για τις υψηλές συχνότητες και την μονάδα μεσαίων με κώνο από φυσικές ίνες και μέχρι σήμερα έχει χρησιμοποιηθεί στις κορυφαίες σειρές Olympica, Homage και Reference.
Τα ηχεία τις σειράς χρησιμοποιούν πρισματικές καμπίνες (με διατομή την οποία η Sonus faber ονομάζει “Lute”) και το φινίρισμα είναι , φυσικά, αντάξιο της φήμης της εταιρίας, με δαχτυλίδια από αλουμίνιο γύρω από τα μεγάφωνα, δερμάτινο “τελείωμα” στην οριζόντια επιφάνεια των ηχείων και μεταλλικά μέρη από αλουμίνιο. Η φόρτιση των γούφερ γίνεται με bass reflex που ακτινοβολεί προς το δάπεδο. Τα φίλτρα διαχωρισμού βασίζονται στην τοπολογία την οποία η Sonus faber ονομάζει “Paracross”.
Τα ηχεία της σειράς είναι διαθέσιμα σε τρία φινιρίσματα, Λευκό και Μαύρο ματ, και απομίμηση ξύλου.

info: Sonus ΗiFi, τηλ.: 210-866.0057, http://www.sonus-hifi.gr/, http://www.sonusfaber.com/