Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 29/01/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


SVS-4000: Νέα σειρά υπογούφερ από την SVS.


SVS-4000: Νέα σειρά υπογούφερ από την SVS.
2017/12/08, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε πριν από λίγο καιρό την σειρά 4000, η οποία βασίζεται σε τεχνολογίες που έχουν ήδη εφαρμοστεί στην κορυφαία σειρά 16-Ultra αλλά κινείται σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής. Ευελιξία ως προς την τοποθέτηση και την ρύθμιση, μεγάλα περιθώρια ισχύος, ισχυρό DSP και δυνατότητα ελέγχου μέσω app, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των τριών μοντέλων που είναι ήδη διαθέσιμα.
Η προσέγγιση της SVS βασίζεται στην, γνωστή και από άλλες σειρές της, τακτική της δημιουργίας διαφορετικών προϊόντων τα οποία, ωστόσο, χρησιμοποιούν κάποια κοινά μέρη. Η σειρά 4000 απαρτίζεται από το SB-4000 (με καμπίνα κλειστού τύπου), το PB-4000 (με φόρτιση bass reflex) και το PC-4000 (με καμπίνα σε μορφή κυλίνδρου). Η προσέγγιση αυτή εξασφαλίζει μια καταρχήν ευελιξία, σε ό,τι αφορά την επιλογή του σωστού για κάθε εφαρμογή μοντέλου. Για παράδειγμα, το “κλειστό” SB-4000 είναι περισσότερο κατάλληλο για audiophile συστήματα και χώρους που απαιτούν καλύτερο έλεγχο χαμηλά (έστω και εις βάρος της κατώτερης συχνότητας αποκοπής), ενώ το PB-4000 με απόκριση που φθάνει τα 13Hz και στάθμη 134.5dB (32Hz) είναι περισσότερο κατάλληλο για συστήματα οικιακής διασκέδασης και χώρους που μπορούν να αντέξουν τέτοια ενέργεια χαμηλά. Το κυλινδρικό PC-4000 είναι σχεδιασμένο για τοποθέτηση σε χώρους όπου η επιφάνεια που καταλαμβάνει είναι κρίσιμη, καθώς το ίχνος του είναι σημαντικά μικρότερο (48x49 εκατοστά) σε σχέση με το “PB” (52x76 εκατοστά).
Και τα τρία μοντέλα βασίζονται ένα γούφερ 13.5 ιντσών, ειδικά σχεδιασμένο για την συγκεκριμένη σειρά, το οποίο περιλαμβάνει διπλό μαγνήτη (με βάρος λίγο μικρότερο των 20 κιλών), πηνίο φωνής με ορθογωνική διατομή, από αλουμίνιο (μια επιλογή η οποία μειώνει την παραμόρφωση και την δυναμική συμπίεση, κατά την εταιρία), κώνο από συνθετικά υλικά και, εννοείται, μεγάλη διαδρομή. Η μονάδα αυτή οδηγείται από τον τελικό ενισχυτή Sledge STA-1200D, με διακοπτικό στάδιο ισχύος, υλοποιημένο με διακριτά MOSFET, ο οποίος αποδίδει 1200W σε συνεχή βάση και έχει περιθώριο να φτάσει και τα 4.000W κορυφής. Του ενισχυτή προηγείται ένας ψηφιακός επεξεργαστής σήματος βασισμένος σε ένα chip 50MHz της Analog Devices . Ο επεξεργαστής είναι υπεύθυνος για την προσαρμογή του sub στον χώρο μέσω της μεταβολής της κλίσης αποκοπής και επιτρέπει την επιλογή μεταξύ τριών διαφορετικών ρυθμών λειτουργίας (στα δύο μοντέλα με bass reflex) τα οποία δίνουν διαφορετικές συχνότητες κάτω αποκοπής (13, 16 και 18Hz στο PB-4000 και 15, 16 και 17Hz στο PC-4000). Ο επεξεργαστής είναι, επίσης, υπεύθυνος για την προστασία του συστήματος από... υπερβολές.
Ο έλεγχος του υπογούφερ μπορεί να γίνει και από την σχετική εφαρμογή (συμβατή με iOS και Android). Η εφαρμογή χρησιμοποιεί Bluetooth για την σύνδεσή της με το sub και βασίζεται σε αμφίδρομη επικοινωνία, ώστε ο χρήστης να ενημερώνεται για τις τρέχουσες ρυθμίσεις και τις μεταβολές τους. Περιλαμβάνει παραμετρικό ισοσταθμιστή τριών περιοχών και μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις.
Οι καμπίνες της σειράς 4000 περιλαμβάνουν πρόσοψη από MDF δύο ιντσών, έχουν προσεγμένη αισθητική και είναι αναλόγως ενισχυμένες ώστε να “αντέχουν” τις δυνατότητες του ενισχυτή και του μεγαφώνου.

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, http://www.ultimateaudio.gr/, https://www.svsound.com/