Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/12/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ενοχλεί ο θόρυβος του βινυλίου; Η SweetVinyl έχει μια λύση...


Ενοχλεί ο θόρυβος του βινυλίου; Η SweetVinyl έχει μια λύση...
2018/07/12, [δ.τ.]

Η SweetVinyl είναι μια start-up της Silicon Valey η οποία έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο ψηφιακής επεξεργασίας για την καταστολή των χαρακτηριστικών θορύβων που συναντάμε στους δίσκους βινυλίου. Το SugarCube SC-1 είναι η συσκευή που τους ενσωματώνει.
Το SC-1 είναι μια ολοκληρωμένη συσκευή, η οποία τοποθετείται μετά τον προενισχυτή phono και πριν τον προενισχυτή γραμμής (αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία του απαιτεί να έχει πραγματοποιηθεί ήδη η αποέμφαση phono και με βάση αυτό, μπορεί -μάλλον- να τοποθετηθεί και σε έναν συμβατικό βρόχο εγγραφής). Η ψηφιακή επεξεργασία γίνεται στα 24-bit/192kHz και ο χρήστης δεν έχει να κάνει και πολλά: Απλώς ενεργοποιεί το φίλτρο και επιλέγει, μέσω του σχετικού ρυθμιστικού, το πόσο έντονη θα είναι η επίδρασή του. Υποθέτει κανείς ότι κάθε δίσκος έχει μια βέλτιστη επιλογή, μεταξύ της υπερβολικής καταστολής (πιθανόν με κάποια αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος) και της πολύ μικρής καταστολής (οπότε κάποιοι θόρυβοι περνούν).
Για την περίπτωση που κάποιος θέλει να πειραματιστεί στην λογική “πριν-μετά” ή που, απλώς, έχει ορισμένους δίσκους που δεν απαιτούν αποθορυβοποίηση, το SC-1 διαθέτει έναν πλήρως αναλογικό βρόχο bypass, ο οποίος ενεργοποιείται μέσω ηλεκτρονόμων και παρακάμπτει εντελώς την συσκευή. Ο έλεγχος μπορεί να γίνει, επίσης, από μια εφαρμογή που έχει αναπτύξει η SweetVinyl και είναι συμβατή με iOS και Android.
Η τιμή που έχει ανακοινώσει η εταιρία (για αγορά από το διαδίκτυο) είναι κοντά στις $2.000.