Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 19/01/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Διαθέσιμες στην ελληνική αγορά οι ασφάλειες SR Blue της Synergistic.

Διαθέσιμες στην ελληνική αγορά οι ασφάλειες SR Blue της Synergistic.
2017/11/15, [δ.τ.]

Η νέα οικογένεια τηκτών ασφαλειών SR Blue του γνωστού κατασκευαστή, αποτελεί βελτιωμένη έκδοση των SR Black με νέα υλικά και υπόσχεται να βελτιώσει την απόδοση των συσκευών στις οποίες τοποθετούνται. Είναι, εδώ και λίγο καιρό, διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από την αντιπροσωπεία της Synergistic Research, Aurion Image&Sound.
Η νέα σειρά βασίζεται στην γνωστή τεχνολογία UEF (Uniform Energy Technology) την οποία η Synergistic εξελίσσει και χρησιμοποιεί εδώ και αρκετό καιρό σε διάφορα προϊόντα και αφορά στην θωράκιση από εξωγενείς θορύβους χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων. Επιπροσθέτως, οι νέες ασφάλειες χρησιμοποιούν επικάλυψη από γραφένιο καθώς και μια νέα μέθοδο παραγωγής η οποία, κατά την εταιρία, μειώνει αισθητά την περίοδο “στρωσίματος” του εξαρτήματος, η οποία, πάντως, είναι ιδιαίτερα μακρά, φθάνοντας τις 200 ώρες.
Το γιατί και σε ποιό ποσοστό επηρεάζουν οι τηκτές ασφάλειες την απόδοση μιας συσκευής είναι ένα θέμα που συζητείται έντονα εδώ και πολύ καιρό αλλά το βέβαιον είναι ότι αποτελούν ένα εξάρτημα που δεν το συμπαθούν ιδιαίτερα οι σχεδιαστές κυκλωμάτων ήχου. Ένας από τους σοβαρούς λόγους γιαυτό, είναι η υποψία ότι η φύση της κλασικής ασφάλειας τήξης μπορεί να προκαλέσει παραμορφώσεις λόγω θερμικής διαμόρφωσης (την αλλαγή, δηλαδή, της αγωγιμότητας ανάλογα με την στιγμιαία θερμοκρασία), ένα φαινόμενο που μπορεί να έχει (σύμφωνα με ορισμένους μηχανικούς) μετρήσιμες επιπτώσεις στις επιδόσεις ενός κυκλώματος, ανάλογα με την θέση της ασφάλειας. Ιδιαίτερα “ένοχες” φαίνονται οι ασφάλειες που τοποθετούνται στους ζυγούς τροφοδοσίας συνεχούς ρεύματος των τελικών ενισχυτών (στους αγωγούς, δηλαδή, που τροφοδοτούν τους ημιαγωγούς ισχύος).
Σε κάθε περίπτωση, η Synergistic Research προσφέρει την δυνατότητα δοκιμής πριν την αγορά, επιτρέποντας στον χρήστη να δοκιμάσει τις SR Blue στο σύστημά του χωρίς την υποχρέωση αγοράς για διάστημα 30 ημερών.
Η σειρά SR Blue περιλαμβάνει δύο ομάδες ασφαλειών κατάλληλες για ασφαλειοθήκες που δέχονται στοιχεία 5x20mm και 6.3x32mm αντιστοίχως. Οι διαθέσιμες τιμές προστασίας κυμαίνονται από τα 100mA μέχρι τα 16A (βραδείας τήξης) και από τα τα 50mA μέχρι τα 16Α (ταχείας τήξης) για τις 5x20, ενώ για τις 6.3x32 η περιοχή τιμών είναι 250mA-20A (βραδείας και ταχείας τήξης).

info: Aurion Image&Sound, τηλ.: 210-808.8902, http://www.aurion.gr/, http://www.synergisticresearch.com/