Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/04/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα μοντέλα στη σειρά Reference της Teac.



Νέα μοντέλα στη σειρά Reference της Teac.
2018/02/23, [δ.τ.]

Για τους απαιτητικούς του ήχου, η Teac είναι περισσότερο γνωστή ως συγγενής πρώτου βαθμού της Esoteric, ωστόσο η σειρά Reference είναι εξόχως ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερα μετά την προσθήκη τριών νέων μοντέλων, του DAC/Ενισχυτή ακουστικών UD-505, του DAC/Network player ΝΤ-505 και του master clock CG-10Μ.
Ο UD-505 αποτελεί την τρίτη εξέλιξη μιας συσκευής η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014 και αντικαθιστά τον παλαιότερο UD-503. Υποστηρίζει sample rates μέχρι τα 32/768 (PCM) και DSD512 (octa DSD) και βασίζεται σε μια dual mono σχεδίαση με ένα AK4497 Verita ανά κανάλι στην θέση του μετατροπέα d/a. Προσφέρει πέντε διαφορετικά ψηφιακά φίλτρα για την αναπαραγωγή PCM και δύο για την αναπαραγωγή DSD, πραγματοποιεί upsampling στα 32/384 (PCM) και 24.5MHz (DSD) μαι διαθέτει διπλό κύκλωμα χρονισμού για τις διαφορετικές συχνότητες βάσης (44.1kHz και 48kHz). Ενσωματώνει το αναλογικό κύκλωμα HCLD και το ρυθμιστικό στάθμης QVCS που έχει αναπτύξει η Teac και μπορεί να πραγματοποιήσει ασύρματο streaming μέσω Bluetooth (LDAC/aptX HD). Για την σύνδεση των ακουστικών προσφέρει βύσμα Pentacon (5-pin 4.4mm για balanced συνδέσεις) και δύο TRS τέταρτου της ίντσας.
Το NT-505 είναι ο αντικαταστάτης του παλαιότερου Network player της σειράς (NT-503) και η εταιρία αναφέρει ότι βασίζεται στον ίδιο κύκλωμα ψηφιακής επεξεργασίας και στο ίδιο κύκλωμα μετατροπής d/a και αναλογικής εξόδου που χρησιμοποιούνται και στο UD-505, ενώ προσφέρει και νέες δυνατότητες σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, μεταξύ των οποίων η συμβατότητα με MQA και η δυνατότητα streaming από υπηρεσίες όπως το Tidal και το Qobuz, ενώ είναι και συμβατό με Roon (Roon-ready).
Τέλος το master clock της σειράς Reference (CG-10Μ) αναπτύχθηκε με την βοήθεια των μηχανικών της Esoteric και προσφέρει την δυνατότητα κεντρικού χρονισμού των συσκευών της σειράς Reference και κάθε ψηφιακής συσκευής η οποία έχει είσοδο clock συμβατή με σήμα 10MHz. Διαθέτει τέσσερις εξόδους (επίχρυσα BNC/10MHz) και βασίζεται σε έναν κρύσταλλο σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας (OCXO). Είναι, προφανώς, συμβατός με τις νέες και τις παλαιότερες συσκευές της σειράς Reference.