Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/12/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Amadeus 254: Νέο πλατό από την Well Tempered.


Amadeus 254: Νέο πλατό από την Well Tempered.
2018/10/12, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο πλατό με την ονομασία Amadeus 254, το οποίο αντικαθιστά το αρχικό Amadeus, ένα -κατά τα φαινόμενα- πολύ επιτυχημένο μοντέλο και συνοδεύεται από έναν βραχίονα LTD 10.5 ιντσών.
Με βάση τα όσα αναφέρει το δελτίο τύπου, η Well Tempered εξακολουθεί να παραμένει πιστή στις σχεδιαστικές αρχές που έθεσε, από το 1977, η δημοσίευση (στο JAES) της Bruel & Kjaer για τα μηχανικά συστήματα ανάγνωσης δίσκων (“Audible Effects of Mechanical Resonances in Turntables”). Η συγκεκριμένη δουλειά όχι μόνον ήταν η πρώτη που συστηματικά μελέτησε την συμπεριφορά του μηχανικού συστήματος πλατό/βραχίονας/κεφαλή και έθεσε τα βασικά κριτήρια στην αξιολόγηση της ποιότητάς του αλλά περιέγραψε, επίσης για πρώτη φορά, μια σειρά από διαδικασίες για την αξιολόγηση αυτή. Το Amadeus 254 δεν αποτέλεσε εξαίρεση στην στρατηγική της WT. Η βάση του αποτελείται από τρία διαφορετικά επίπεδα, απομονωμένα μεταξύ τους και κατασκευασμένα από πολλαπλές στρώσεις υλικών. Το πλατό είναι ακρυλικό και παίρνει κίνηση μέσω ενός ιμάντα σε μορφή κλωστής (πάχους 0.004 της ίντσας, από πολυεστερικό υλικό).
Ο κινητήρας είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενος (με σύστημα κλειστού βρόχου, σέρβο) και ελαστικά απομονωμένος από το υπόλοιπο σασί. Το έδρανο του Amadeus 254 είναι το κλασικό “τριγωνικό” για το οποίο είναι γνωστή η εταιρία. Αυτή η αρχιτεκτονική, η οποία βασίζεται σε δύο σημεία τριβής από τεφλόν (σε αντίθεση με τα συμβατικά έδρανα όπου, τυπικά, το σημείο τριβής είναι ένα) εξασφαλίζει μηδενικές ανοχές και υψηλότερη σταθερότητα περιστροφής, αναφέρει η Well Tempered .Η έξοδος της κεφαλής είναι διαθέσιμη τόσο σε συμβατική, single ended, μορφή όσο και σε balanced (με βύσματα XLR).
Ο βραχίονας που συνοδεύει το Amadeus 254 είναι ο γνωστός LTD με την νέα γεωμετρία Symmetrex η οποία εξασφαλίζει κάτι που η εταιρία αναφέρει ως “δυναμική ιχνηλάτηση” (Dynamic Tracking). Η γεωμετρία αυτή επιτρέπει στην δύναμη ανάγνωσης να αυξάνεται ελαφρά όταν το αυλάκι του δίσκου είναι έντονα διαμορφωμένο, εξασφαλίζοντας καλύτερη αναγνωσιμότητα στο συγκεκριμένο σημείο. Για να το πετύχει αυτό ο Firebaugh μετέβαλε λίγο τις συνθήκες ισορροπίας του συστήματος “μπάλα γκολφ/αποσβεστικό υγρό” στο οποίο βασίζονται, παραδοσιακά, οι βραχίονές του έτσι ώστε το κέντρο βάρους του βραχίονα να είναι αρκετά ψηλότερα σε σχέση με τον άξονα περιστροφής της μπάλας του γκολφ, μια συνθήκη που δημιουργεί την απαραίτητη ροπή.

info: Sonus ΗiFi, τηλ.: 210-866.0057, http://www.sonus-hifi.gr/, https://www.welltemperedlab.net/