Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 05/03/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


DS-2: Νέο ασύρματο ηχείο από την Wharfedale.


DS-2: Νέο ασύρματο ηχείο από την Wharfedale.
2018/02/28, [δ.τ.]

Βασισμένο στο επιτυχημένο DS-1, του οποίου η παραγωγή έχει διακοπεί και υιοθετώντας την άποψη του γνωστού κατασκευαστή από την Βρετανία ότι δεν υπάρχει λόγος η ποιότητα των ασύρματων ηχείων να υπολείπεται αυτής των συμβατικών, το DS-2 απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια οικονομική λύση με τον καλύτερο -κατά το δυνατό- ήχο.
Το DS-2 είναι ανανεωμένο σε θέματα αισθητικής με τα προστατευτικά πλέγματα των μεγαφώνων, τις μεταλλικές στεφάνες και τις έντονα καμπυλωμένες ακμές να δίνουν τον τόνο στην συνολική εμφάνιση του ηχείου αλλά οι σχεδιαστικές αρχές είναι παρόμοιες με αυτές του DS-1. Η Wharfedale επιχειρεί να παρουσιάσει ένα καλής ποιότητας, “σωστό” (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου) δίδρομο ηχείο με μικρές διαστάσεις (190x120x140 χιλιοστά) και προς αυτή την κατεύθυνση επιστρατεύει ένα τουίτερ μεταξωτού θόλου 19 χιλιοστών και ένα μιντ/γούφερ με κώνο από πλέγμα υαλονημάτων και διάμετρο 75 χιλιοστών. Η φόρτιση γίνεται με bass reflex τοποθετημένο στο πίσω μέρος.
Η αρχιτεκτονική του DS-2 είναι συμβατική για το συγκεκριμένο είδος ηχείων, με το ζεύγος να περιλαμβάνει ένα master και ένα slave ηχείο, από τα οποία, το πρώτο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά καθώς επίσης και έναν διακοπτικό ενισχυτή 2x15W οποίος οδηγεί τα μεγάφωνα μέσω ενός παθητικού φίλτρου διαχωρισμού συχνοτήτων. Η σύνδεση των πηγών μπορεί να γίνει είτε ασύρματα μέσω Bluetooth/aptX είτε μέσω μιας συμβατικής αναλογικής εισόδου, μέσω βύσματος TRS 3.5mm. Τόσο η αναλογική είσοδος όσο και τα απαραίτητα ρυθμιστικά είναι τοποθετημένα σε μια από τις πλευρικές επιφάνειες του ηχείου master. Η τιμή του DS-2 για την ευρωπαϊκή αγορά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά στην αγορά της Βρετανίας αναμένεται να στοιχίζει κάτω από τις 180 λίρες.

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, http://www.nakas.gr/, http://www.wharfedale.co.uk/