Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/10/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα ηχεία του Wolf von Langa στην Ελληνική αγορά.




Τα ηχεία του Wolf von Langa στην Ελληνική αγορά.
2018/09/28, [δ.τ.]

Τα γνωστά ηχεία με τα μεγάφωνα field-coil είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από την Aurion. Αυτή την στιγμή, μπορείτε να ακούσετε το Son, σε ένα πολυσυζητημένο set-up (με ενισχυτικά της Air Tight (προενισχυτή phono, προενισχυτή και τελικούς) πηγή Auralic G2 και τα καλώδια Galileo της Synergistic Research.
Τα μεγάφωνα field-coil χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνήτες (δηλαδή έναν συνδυασμό πηνίου και οπλισμού) για την δημιουργία του μαγνητικού πεδίου στο διάκενο όπου κινείται το πηνίο φωνής και έχουν ρίζες στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν η δημιουργία ενός πολύ ισχυρού μόνιμου μαγνήτη απαιτούσε υλικά με μεγάλη μάζα, κατέληγε, επομένως, σε μεγάφωνα με μεγάλο βάρος. Σήμερα υπάρχουν υλικά (όπως το νεοδύμιο, αλλά και άλλα περισσότερο ή λιγότερο εξωτικά) τα οποία λύνουν το πρόβλημα του βάρους, ωστόσο οι φίλοι των field-coil παραμένουν πολλοί. Τα σύγχρονα μεγάφωνα με αυτή την αρχιτεκτονική δεν είναι πολλά και έχουν υψηλό κόστος. Ένας από τους κατασκευαστές τέτοιων μονάδων είναι ο Wolf von Langa ο οποίος προσφέρει μια πλήρη σειρά, (για τις χαμηλές, χαμηλές/μεσαίες και υψηλές συχνότητες αλλά και μονάδες πλήρους φάσματος) καθώς και την δυνατότητα παραγγελίας του σχετικού τροφοδοτικού (το οποίο κατά τον WvL θα πρέπει να προσεγγίζει πηγή σταθερού ρεύματος και όχι τάσης).
Βεβαίως, ο Wolf von Langa είναι περισσότερο γνωστός για τα ηχεία του και, κατά πάσα πιθανότητα όλοι έχουν δει σε φωτογραφία (και λιγότεροι έχουν δει από κοντά) το εντυπωσιακό Salon, μια σχεδίαση με δύο δεκαπεντάιντσα, ένα δεκατετράιντσο και μια μονάδα μεσαίων/υψηλών, η οποία έχει ύψος 1.7 και πλάτος λίγο μεγαλύτερο από 1 μέτρο. Η σειρά των ηχείων της εταιρίας περιλαμβάνει πέντε ακόμη μοντέλα, τα Berlin, London και Chicago στη σειρά Audio Frame, το Black & White και, τέλος, το Son.
Το Son παρουσιάστηκε στην τελευταία έκθεση, στο Μόναχο, και είναι μια σχεδίαση δύο δρόμων με μια μονάδα field-coil Α1200S και ένα τουίτερ αρχιτεκτονικής AMT. Το Son διαθέτει υψηλή ευαισθησία (95dB/W/1m) και έχει απόκριση που εκτείνεται από τα 25Hz μέχρι τα 30kHz. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, το Son βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και μπορείτε να το ακούσετε σε ένα set-up παρόμοιο με αυτό του Μονάχου (το οποίο προκάλεσε μερικά ιδιαιτέρως θερμά σχόλια).

info: Aurion Image&Sound, τηλ.: 210-808.8902, http://www.aurion.gr/, http://www.wolfvonlanga.com/