Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/01/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Mini, παθητικό Philharmonia από την Amadeus.


Mini, παθητικό Philharmonia από την Amadeus.
2018/10/03, [δ.τ.]

Η εταιρία από την Γαλλία ανακοίνωσε, πριν από μερικούς μήνες, την διαθεσιμότητα του Phiharmonia Mini, ενός κόμπακτ, παθητικού ηχείου το οποίο είναι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Jean Nouvel και βασίζεται στο ενεργό Philharmonia. Το Philharmonia είναι ένα ηχείο δαπέδου, προορισμένο για μόνιτορ στα στούντιο της Philharmonie de Paris, το οποίο παρουσιάστηκε το 2016. Το πρωτότυπο του Mini επιδείχθηκε, για πρώτη φορά, στο σόου του Μονάχου την Άνοιξη του 2018.
Το Philharmonia Mini είναι μια σχεδίαση δύο δρόμων, βασισμένη στο τουίτερ μαλακού θόλου (28mm) του αρχικού ηχείου και σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μιντ/γούφερ 170 χιλιοστών. Η απόκριση που δίνει η εταιρία είναι 54Hz-22kHz (±2dB) με κάτω συχνότητα αποκοπής τα 44Hz (-6dB). Ο θόλος του τουίτερ φορτίζεται από έναν εκθετικό κυματοδηγό, ο οποίος διαμορφώνεται απευθείας στην μπάφλα του ηχείου, εξασφαλίζοντας έτσι εξαιρετικά καλό έλεγχο της κατευθυντικότητας, όπως αναφέρει η εταιρία. Η ευαισθησία του Mini είναι 90dBSPL (2.83V/1m) και η μέγιστη στάθμη 112dBSPL (1m, IEC/short term).
Η καμπίνα είναι εμφανώς επηρεασμένη από το αρχικό σχέδιο του Nouvel, με καμπυλωμένα πλευρικά τοιχώματα και κατασκευή από επάλληλες, συνολικά 288, στρώσεις ξύλου οι οποίες έχουν υποστεί μια σειρά επεξεργασιών ώστε να δώσουν το χαρακτηριστικό σχήμα του ηχείου. Έχει ύψος λίγο μεγαλύτερο των 430 χιλιοστών και βάθος λίγο μεγαλύτερο των 350. Η φόρτιση γίνεται μέσω bass reflex το οποίο είναι αεροδυναμικώς βελτιστοποιημένο ώστε να εξασφαλίζεται χαμηλή ταχύτητα ροής του αέρα και αναλόγως χαμηλοί θόρυβοι, με βάση την ίδια τεχνική που χρησιμοποιείται και στο μεγάλο μοντέλο της εταιρίας. Το ηχείο χρησιμοποιεί δική του βάση στήριξης, η οποία περιλαμβάνει και το φίλτρο διαχωρισμού, ενώ οι ακροδέκτες είναι της Furutech με επίστρωση από Ρόδιο. Η τιμή, για την ευρωπαϊκή αγορά βρίσκεται στις €36.000.