Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/03/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέο CD player και ολοκληρωμένος ενισχυτής από την ATC.


Νέο CD player και ολοκληρωμένος ενισχυτής από την ATC.
2019/03/27, [δ.τ.]

Η ATC παρουσίασε δύο νέες συσκευές στην σειρά ηλεκτρονικών της, το CD player CD2 και τον DAC/Ολοκληρωμένο ενισχυτή SIA2-100. Είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν τόσο ως ζευγάρι, για την οδήγηση ενός συμβατικού, passive, ζεύγους ηχείων, όσο και ξεχωριστά, αν κάποιος θέλει να αναβαθμίσει το υπάρχον σύστημά του.
Η εταιρία θεωρεί, με βάση τα όσα αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου, ότι υπάρχει ακόμη αγορά για συμβατικά CD players, καθώς υπάρχει ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλων συλλογών CD και σχεδίασε το CD2 έτσι ώστε σε συνεργασία με το ψηφιακό μέρος του SIA2-100 να προσφέρει πλήρη ευελιξία στην αναπαραγωγή ψηφιακών μέσων, είτε αυτά είναι οπτικοί δίσκοι είτε αρχεία. Το player διαθέτει ενσωματωμένο DAC και αντίστοιχες αναλογικές εξόδους single ended (RCA) και balanced (XLR) καθώς επίσης και ψηφιακές εξόδους S/PDIF (ομοαξονική και Toslink). Ο χειρισμός του μπορεί να γίνει, παραδοσιακά, είτε από τα πλήκτρα της πρόσοψης, είτε μέσω τηλεχειριστηρίου.
Ο SIA2-100 συνδυάζει έναν μετατροπέα d/a με έναν προενισχυτή και έναν τελικό ενισχυτή σε κοινό σασί. Αποδίδει 2x100W σε φορτία 8Ω και διαθέτει δύο εισόδους line (RCA) και μια ακόμη βοηθητική είσοδο με βύσμα TRS 3.5mm στην πρόσοψη, η οποία έχει μεγαλύτερη ευαισθησία και προορίζεται για την σύνδεση φορητών πηγών. Η ψηφιακή συνδεσιμότητα της συσκευής περιλαμβάνει δύο συμβατικές εισόδους S/PDIF (ομοαξονική και οπτική) και μια θύρα USB για streaming από υπολογιστή. Ο DAC υποστηρίζει stream μέχρι 32/384 (PCM) και DSD128 (DSD) μέσω της θύρας USB. Ο ενισχυτής περιλαμβάνει ένα σετ εξόδων για οδήγηση ηχείων, έξοδο στάθμης line και έξοδο ακουστικών στην πρόσοψη (TRS 6.35mm), η οποία οδηγείται από ξεχωριστό, ειδικά σχεδιασμένο ενισχυτή ακουστικών, με στάδιο ισχύος σε τάξη Α και δυνατότητα οδήγησης ακουστικών με ονομαστική αντίσταση από 32Ω μέχρι 600Ω. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται με ποτενσιόμετρο τη Alps και ο ενισχυτής διαθέτει τηλεχειριστήριο.
Και οι δύο συσκευές της ATC βασίζονται σε ένα βαρύ, ιδιαίτερα άκαμπτο και με καλές δυνατότητες απόσβεσης των κραδασμών, σασί, με πρόσοψη από αλουμίνιο 12 χιλιοστών και το γνωστό φινίρισμα “Titanium Silver” τη εταιρίας.

info: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154-5, http://locationsound.gr/, http://atcloudspeakers.co.uk/