Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/06/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Focal γιόρτασε τα 40 της χρόνια επί ελληνικού εδάφους.


Η Focal γιόρτασε τα 40 της χρόνια επί ελληνικού εδάφους.
2019/06/08, [Radisson Blu Park Athens]

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση της Focal, ο αντιπρόσωπος της Γαλλικής εταιρίας στην ελληνική αγορά, Athens Pro Audio πραγματοποίησε το Σάββατο, 8 Ιουνίου, εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν και άνθρωποι της Γαλλικής εταιρίας, με στόχο την γνωριμία των φίλων του καλού ήχου με τα προϊόντα και την φιλοσοφία της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε τρεις αίθουσες του ξενοδοχείου στις οποίες είχαν εγκατασταθεί συστήματα εν λειτουργία, αλλά -επίσης- υπήρχε και στατική επίδειξη νέων προϊόντων.
Στην κυρίως αίθουσα, το βασικό σύστημα περιελάμβανε τα Focal Sopra 2 στην θέση των ηχείων, με ενισχυτές το ζευγάρι προ-τελικών Makua/Kaluga της Mola Mola και τον ολοκληρωμένο Μ1 150 της Micromega. Ως πηγή χρησιμοποιήθηκε το media/network player Zen Mini III της Innuos.

Η Focal γιόρτασε τα 40 της χρόνια επί ελληνικού εδάφους.

Στην δεύτερη αίθουσα είχε εγκατασταθεί ένα πολυκαναλικό setup, γύρω από ένα υποσύστημα εικόνας βασισμένο σε προβολέα της Optoma (HD51) και οθόνη της Comtevision (FSS9100). Τον ρόλο του αποκωδικοποιητή/επεξεργαστή έπαιξε ο ολοκληρωμένος ενισχυτής MRX720 της Anthem, με το πακέτο των ηχείων να περιλαμβάνει το Aria 948 στην θέση των κυρίως ηχείων, το Aria CC900 στην θέση του κεντρικού/διαλόγων και τα Chorus 706 στην θέση των περιφερειακών. Το πρόγραμμα που είχε επιλεγεί περιελάμβανε πολύ υλικό με επίκεντρο την μουσική, μια επιτυχημένη επιλογή, η οποία ανέδειξε την δυνατότητα του συστήματος να διατηρήσει σοβαρά audiophile χαρακτηριστικά.
Ο τρίτος χώρος της εκδήλωσης είχε διαμορφωθεί ως αίθουσα επίδειξης ακουστικών και DAC/Ενισχυτών με επίκεντρο, φυσικά, τα ακουστικά της Focal, η οποία είναι ιδιαίτερα δραστήρια τον τελευταίο καιρό σε ό,τι αφορά αυτό το κομμάτι της αγοράς. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα κορυφαία μοντέλα της εταιρίας (Utopia, Stellia, Clear, Elear και Elegia) αλλά και κάποια “ελαφρύτερα” μοντέλα, όπως τα Listen Pro και Listen Wireless, το Sphear Wireless και τα Spark Wireless.

Η Focal γιόρτασε τα 40 της χρόνια επί ελληνικού εδάφους.

Σε ό,τι αφορά τους DAC/Ενισχυτές ακουστικών που χρησιμοποιήθηκαν, οι ακροατές πήραν μια γεύση από τον νέο, κορυφαίο Reference της Manley, ενώ υπήρχε και η δυνατότητα επιλογής ενός εκ των Benchmark DAC3, Mytek Liberty και Grace Design m902.
Η στατική έκθεση περιελάμβανε μια μεγάλη ποικιλία ηχείων της Focal, τόσο από την οικιακή/Hi-Fi σειρά, όσο και από την Pro. Στην μεγαλύτερη αίθουσα υπήρχαν εκδόσεις του Kanta 2 (Black και Taupe), μοντέλα της σειράς Aria (936, 026, 906), μοντέλα της σειράς Chorus (726, 716, 605) καθώς και τα “μικρά” Dome, Sib Evo, Sib Evo Atmos και Cab Evo, για χρήση σε μικρά δικαναλικά και πολυκαναλικά συστήματα.
Τα επαγγελματικά μόνιτορ της εταιρίας ήταν επίσης παρόντα. Επιδείχθηκε, για πρώτη φορά, το νέο Trio 11, ενώ μπορούσε να δει κανείς το Solo 6, μοντέλα της σειράς Shape (Twin, 50 και 40) καθώς επίσης και μοντέλα της σειράς Alpha (50, 65 και 80).

Η Focal γιόρτασε τα 40 της χρόνια επί ελληνικού εδάφους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, από την πλευρά της Γαλλικής εταιρίας, ο Nicolas Debard product manager και υπεύθυνος για την εξέλιξη όλων των προϊόντων τα τελευταία 8 χρόνια, η Francoise Bardon (Home Audio sales manager Europe) και ο Vincent Moreuille (Pro Audio sales manager Europe).

Η Focal γιόρτασε τα 40 της χρόνια επί ελληνικού εδάφους. Η Focal γιόρτασε τα 40 της χρόνια επί ελληνικού εδάφους.

Η Focal, με έδρα στο Σεντ-Ετιέν ιδρύθηκε το 1979 με βασικό αντικείμενο τις μηχανολογικές κατασκευές ακριβείας, αλλά ο ιδρυτής της, Jacques Mahul, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την κατασκευή μεγαφώνων με στόχο την προμήθεια τρίτων κατασκευαστών. Σε σχετικώς μικρό χρονικό διάστημα, μια θυγατρική εταιρία, η JM-Lab άρχισε να προωθεί τα δικά της μοντέλα ηχείων, με πρώτο κορυφαίο μοντέλο το DB 13. Δέκα χρόνια μετά, η εταιρία μπήκε στον χώρο των συστημάτων ήχου για αυτοκίνητο ενώ το 1995 εμφανίστηκε η πρώτη έκδοση του θρυλικού ηχείου Utopia, το οποίο έγραψε την δική του ιστορία με δύο ακόμη εκδόσεις, το Utopia Be, το 2002 και το Utopia III το 2008. Την ίδια χρονική περίοδο, η εταιρία έκανε σημαντικά βήματα σε ό,τι αφορά την αισθητική, με την φροντίδα του σχεδιαστή Simon Matthews, ο οποίος εξακολουθεί να υπογράφει και σήμερα πολλά από τα προϊόντα της. Το 2002 ήταν η χρονιά που η Focal μπήκε στον χώρο των επαγγελματικών μόνιτορ για χρήση σε στούντιο και ήταν, επίσης, η χρονιά που κατέγραψε το τέλος της επωνυμίας JM-Lab. Το 2011 πραγματοποιήθηκε η ένωση της εταιρίας με την Naim και η δημιουργία του Focal & Naim Group. Το 2012 η εταιρία μπήκε στον χώρο των ακουστικών υψηλού επιπέδου με το Spirit One και τέσσερα χρόνια μετά, δημιουργήθηκαν τα ακουστικά Utopia.

info: Athens Pro Audio, τηλ.: 210-330.1031, http://www.athensproaudio.gr/, http://www.focal.com/