Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 04/04/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Mobius: Ακουστικά για gamers από την Audeze.


Mobius: Ακουστικά για gamers από την Audeze.
2019/03/16, [δ.τ.]

O γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό το μοντέλο Mobius, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε περιβάλλον ηλεκτρονικών παιγνιδιών. Με την κίνηση αυτή η Audeze “κατεβάζει” την μαγνητοστατική της τεχνολογία σε μια προσιτή κατηγορία τιμής και, παράλληλα, ανεβάζει... τον gamer στο επίπεδο του audiophile!
Tα Mobius τα οποία χαρακτηρίζονται από την ίδια την Audeze Ως “Immersive 3D Cinematic Audio Headphones" μπορούν να λειτουργήσουν είτε ως ασύρματα (Bluetooth), είτε ως ενσύρματα, και βασίζονται στην γνωστή μαγνητοστατική αρχιτεκτονική της εταιρίας, χρησιμοποιώντας μια μεμβράνη 10 εκατοστών με πολύ χαμηλή μάζα. Το σημείο στο οποίο διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα audiophile ακουστικά βρίσκεται στην χρήση της τεχνολογίας ανίχνευσης της θέσης του κεφαλιού, Nx, που έχει αναπτύξει η εταιρία Waves και η οποία επιτρέπει όχι απλώς την εστίαση, με μεγάλη ακρίβεια, των ηχητικών πηγών αλλά και την αλλαγή της προοπτικής της στερεοφωνικής εικόνας, ανάλογα με τις κινήσεις του κεφαλιού. Ο μηχανισμός που υποστηρίζει την λειτουργία αυτή έχει μεγάλη ανάλυση, μπορεί, δηλαδή να ανιχνεύσει πολύ μικρές κινήσεις και είναι πολύ γρήγορος, με ένα sampling rate γύρω στο 1000, αναφέρει η εταιρία.
Τα ακουστικά μπορούν να διαχειριστούν κωδικοποίηση μέχρι 7.1 καναλιών και διαθέτουν emulator για την προσομοίωση των χαρακτηριστικών της ακουστικής ενός κλειστού χώρου, ώστε ο χρήστης να μην έχει την αίσθηση ότι φορά ακουστικά. Επιπροσθέτως, το Mobius μπορεί να εκμεταλλευθεί την εφαρμογή της Audeze έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις και τις ακουστικές ιδιαιτερότητες κάθε χρήστη, λαμβάνοντας υπόψιν τα χαρακτηριστικά της ακοής του, δυνατότητα την οποία η Audeze ονομάζει HRTF customization (HRTF: Head Related Transfer Function).
Για την χρήση του Mobius σε ομαδικό περιβάλλον, ή σε παιχνίδια όπου απαιτούνται φωνητικές εντολές, υπάρχει το σχετικό μικρόφωνο (boom), με ενσωματωμένο εξασθενητή εξωτερικών θορύβων και διακόπτη mute.
Το Mobius είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή €400,-, σε τρία φινιρίσματα, Copper, Blue και Carbon ενώ είναι, επίσης, διαθέσιμη θήκη μεταφοράς και ειδική βάση.