Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/03/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Euterpe: Νέος DAC/Ενισχυτής ακουστικών από την Auris Audio.


Euterpe: Νέος DAC/Ενισχυτής ακουστικών από την Auris Audio.
2019/02/14, [δ.τ.]

Η Auris ανακοίνωσε πρόσφατα έναν νέο DAC/Ενισχυτή ακουστικών, με όνομα εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία. Ο Euterpe (Ευτέρπη) έχει το όνομα της μούσας της μουσικής και της “δωρίζουσας την ευχαρίστηση” και συνδυάζει ένα προσεγμένο ψηφιακό στάδιο με λαμπάτο ενισχυτή.
Η συσκευή συνδυάζεται με ένα ενδιαφέρον, από αισθητικής πλευράς, σύστημα στήριξης από ξύλο το οποίο την τοποθετεί σε κάθετη (όρθια) θέση με τις λυχνίες στην κορυφή. Το ψηφιακό κομμάτι βασίζεται σε λύση της XMOS για την διαχείριση της θύρας USB και σε μετατροπέα της ESS και μπορεί να πραγματοποιήσει streaming μέχρι 32-bit/384kHz (PCM) και DSD128 (DSD). Αν και, εντελώς περιέργως, δεν διαθέτει κάποια άλλη, συμβατική, ψηφιακή είσοδο, ο Euterpe διαθέτει μια αναλογική, single ended, με βύσματα RCA καθώς επίσης και έξοδο προενισχυτή.
Ο ενισχυτής των ακουστικών είναι υλοποιημένος γύρω από μια διπλοτρίοδο ECC81 για το στάδιο της προενίσχυσης και μια πέντοδο PL95 ανά κανάλι, σε συνδεσμολογία single ended η οποία αποδίδει μέχρι 900mWrms.
Ο χρήστης έχει στην διάθεσή του επιλογέα για την αντίσταση των ακουστικών με δύο θέσεις, Low (32-80Ω) και High (>150Ω). H έξοδος είναι υλοποιημένη με το κλασικό βύσμα TRS 6.3mm.