Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 22/04/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


2108: Νέος προενισχυτής phono από την Boulder.


2108: Νέος προενισχυτής phono από την Boulder.
2019/02/27, [δ.τ.]

Η Boulder ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα του προενισχυτή phono 2108. Το νέο μοντέλο ανήκει στην κορυφαία σειρά της εταιρίας, 2100, και αποτελεί, αυτή την στιγμή, τον προενισχυτή φωνογραφικής κεφαλής αναφοράς του γνωστού κατασκευαστή.
Ο 2108 περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς και η εταιρία αναφέρει ότι ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν βελτιωθεί βρίσκονται οι διαδρομές της γείωσης και τα τυπωμένα κυκλώματα, ενώ έχουν γίνει αλλαγές στην τεχνολογία των υλικών, με περισσότερα εξαρτήματα επιφανειακής στήριξης, τα οποία συναρμολογούνται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της. Το αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται, είναι η μείωση των επιπέδων του θορύβου.
Ο νέος προενισχυτής προσφέρει τρεις καμπύλες αποέμφασης εκτός της συμβατικής RIAA (FFRR, Columbia και EMI), για την αναπαραγωγή δίσκων που έχουν χαραχθεί πριν το 1954 και προσφέρει στάδιο προενίσχυσης MC με κέρδος μεγαλύτερο κατά 10dB. Ο προενισχυτής είναι “μοιρασμένος” σε δύο σασί και βασίζεται σε ένα νέο στάδιο κέρδους που έχει σχεδιάσει η Boulder, γνωστό με τον κωδικό 995. Πρόκειται για ένα κύκλωμα με διακριτά εξαρτήματα με αρχιτεκτονική balanced/dual mono, το οποίο συνδυάζεται με ένα πολύ καλά θωρακισμένο τροφοδοτικό.
Από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης, ο 2108 προσφέρει τρεις εισόδους με δυνατότητα παραμετροποίησης μέσω ειδικών κυκλωμάτων (τα οποία ονομάζονται Personality Cards και κατασκευάζονται ειδικά για κάθε κεφαλή από την Boulder, ώστε να εξασφαλίζονται οι ιδανικές συνθήκες φόρτισης της κεφαλής) και δύο εξόδους. Τόσοι οι είσοδοι όσο και οι έξοδοι χρησιμοποιούν βύσματα XLR. Επιπροσθέτως, η συσκευή διαθέτει είσοδο (RCA) για την σύνδεση απομαγνητιστή κεφαλών MC.
Ο έλεγχος του προενισχυτή γίνεται ψηφιακά, αλλά χωρίς την χρήση μικροεπεξεργαστή, αναφέρει η Boulder, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι πηγές θορύβου. Η δομή του κυκλώματος (με τις Personality Cards) αποφεύγει την χρήση επαφών ή μεγάλων διαδρομών στα κυκλώματα, καθώς το μόνο που καθορίζει το φορτίο της κεφαλής είναι μια αντίσταση κάθε φορά.
Στις δυνατότητες του 2108 περιλαμβάνονται φίλτρο υποηχητικών συχνοτήτων με επιλεγόμενη συχνότητα αποκοπής 10/20Hz και δυνατότητα μονοφωνικής λειτουργίας για την αναπαραγωγή αντίστοιχων δίσκων.

info: Βιντεορυθμός Α.Ε., τηλ.: 210-642.3000, http://www.videorythmos.gr/, http://boulderamp.com/