Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 17/10/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Burson παρουσίασε την κορυφαία έκδοση του Conductor.

Η Burson παρουσίασε την κορυφαία έκδοση του Conductor.
2019/09/01, [δ.τ.]

Ο Reference 3 είναι η πλέον πρόσφατη και, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, κορυφαία έκδοση του DAC/Ενισχυτή ακουστικών Conductor. Ενσωματώνει ένα κορυφαίο ψηφιακό πακέτο, ενισχυτή 7.5W σε τάξη Α, πολλαπλά custom τροφοδοτικά, δυνατότητα αναβάθμισης των τελεστικών ενισχυτών, χρησιμοποιεί νέο σασί, μπορεί να υποστηρίξει 32/768 και DSD512 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναλογικός προενισχυτής., ενώ προσφέρει και δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth.
Το ψηφιακό μέρος του Ref 3 βασίζεται σε ένα πακέτο που περιλαμβάνει USB interface από την XMOS και τον μετατροπέα d/a ESS9038Q2M της ESS, αμφότερα κορυφαία στον τομέα τους. Η συσκευή χρησιμοποιεί δύο ολοκληρωμένα της ESS, ένα ανά κανάλι, και η διαχείριση της θύρας USB γίνεται με ειδικά διαμορφωμένο driver της Thesycon. Ο μετατροπέας μπορεί να διαχειριστεί streams με bitrate μέχρι 32/768 (PCM) και DSD512 (DSD) ενώ η ασύρματη σύνδεση με πηγές υποστηρίζεται από Bluetooth 5.0 και codec aptX HD, ο οποίος επιτρέπει bitrate μέχρι 24/48.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα η Burson, ο Ref 3 περιλαμβάνει πέντε τροφοδοτικά τεχνολογίας MCPS (Max Current Power Supply), τα οποία -με βάση τις περιγραφές- βασίζονται σε έναν μετατροπέα AC-AC που ανεβάζει την συχνότητα, από τα 50Hz του δικτύου, στα 170kHz ώστε ο θόρυβος τροφοδοσίας να βρίσκεται έξω από το φάσμα που χειρίζεται η συσκευή. Επιπροσθέτως, τα τροφοδοτικά έχουν πολύ χαμηλή εσωτερική αντίσταση, εξασφαλίζοντας, κατά την Burson, μεγάλη ταχύτητα και δυνατότητα παροχής ρεύματος από το στάδιο ισχύος. Κάθε επιμέρους τμήμα της συσκευής (DAC, τα δύο αναλογικά κανάλια, η οθόνη και τα κυκλώματα ελέγχου) έχει το δικό του τροφοδοτικό.
Στις δυνατότητες σύνδεσης περιλαμβάνονται συμβατικές ψηφιακές είσοδοι (ομοαξονική και οπτική), θύρα USB και τρεις αναλογικές είσοδοι (δύο single ended στάθμης line με RCA και μια μικροφώνου, TRS, 3.5mm), έξοδος στάθμης line του DAC (RCA), έξοδος προενισχυτή με μεταβαλλόμενη στάθμη (RCA) καθώς και δύο έξοδοι TRS 6.35mm για σύνδεση ακουστικών.
Το σασί του Ref 3 είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με ηλεκτροστατική βαφή (σε χρώμα space gray) και ενσωματωμένη επιφάνεια ψύξης, η οποία είναι 300% περισσότερο αποτελεσματική σε σχέση με αυτήν που χρησιμοποιούσαν τα παλαιότερα μοντέλα. Το user interface περιλαμβάνει οθόνη OLED και ένα jog-dial κατασκευασμένο από μασίφ αλουμίνιο.