Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 08/03/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ασύρματο πλατό από την Cambridge Audio.


Ασύρματο πλατό από την Cambridge Audio.
2019/01/29, [δ.τ.]

Η Cambridge επιχειρεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον, τόσο των φίλων του αναλογικού ήχου και των δίσκων βινυλίου, όσο και εκείνων που αναζητούν τις ψηφιακές/ασύρματες ευκολίες, με το Alva TT, ένα αναλογικό σύστημα με δυνατότητα streaming, το πρώτο -από ότι φαίνεται- που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth/aptX HD.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρία, το Alva TT απελευθερώνει, στην πράξη, την ανάγνωση των δίσκων βινυλίου από το παραδοσιακό ρακ, επιτρέποντας στην χρήστη να μεταφέρει την αγαπημένη του, αναλογική, μουσική οπουδήποτε με ποιότητα 24-bit/48kHz, αρκεί να είναι δυνατή η σύνδεσή του μέσω της τεχνολογίας Bluetooth. Η συσκευή περιλαμβάνει ενσωματωμένο προενισχυτή phono, ο οποίος βασίζεται στα πολύ επιτυχημένα μοντέλα Alva Solo και Alva Duo της εταιρίας, συσκευές οι οποίες διακρίνονται για τον πολύ χαμηλό τους θόρυβο.
Ο χρήστης δεν έχει να ασχοληθεί με την τοποθέτηση και τις ρυθμίσεις της κεφαλής. Η Cambridge έχει επιλέξει και τοποθετήσει μια κεφαλή κινητού πηνίου υψηλής εξόδου σε έναν βρετανικής κατασκευής βραχίονα, με μονοκόμματο στέλεχος και πολύ χαμηλές τριβές, αναφέρει η εταιρία. Το πλατό είναι κατασκευασμένο από το συνθετικό υλικό POM (Polyoxymethylene) και διαθέτει μεγάλη πυκνότητα και μάζα. Ακολουθώντας ένα ρεύμα που έχει, τελευταίως, κάνει την εμφάνισή του στην αγορά, το Alva TT χρησιμοποιεί άμεση οδήγηση μέσω ενός κινητήρα μέσης ροπής, για να αποφύγει την φθορά του ιμάντα και τα προβλήματα που αυτός δημιουργεί. Το W&F που δίνει η εταιρία είναι πολύ χαμηλό, στο 0.06%. Το πλατό συνοδεύεται από αποσπώμενο κάλυμμα για την προστασία από την σκόνη.