Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 14/10/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Dual: Τέλος εποχής για το CS 505, ανακοινώθηκε συλλεκτική έκδοση.

Dual: Τέλος εποχής για το CS 505, ανακοινώθηκε συλλεκτική έκδοση.
2019/04/10, [δ.τ.]

Από το εργοστάσιο της Dual στη Γερμανία ανακοινώθηκε το τέλος της παραγωγής του θρυλικού πικ απ CS 505-4, της τελευταίας έκδοσης του πλατό με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, αφού ξεκίνησε να παράγεται στις αρχές της δεκαετίας του 70 και εξελίχθηκε ως CS 505-1, CS 505-2, CS 505-3 και CS 505-4. Η εταιρία κλείνοντας την παραγωγή του μοντέλου κατασκεύασε 150 τελευταία τεμάχια με κωδικό CS 505-4 Final Edition.
Το CS 505 καθόρισε σε σημαντικό ποσοστό μια από τις βασικές αρχιτεκτονικές της σύγχρονης αναλογικής πηγής και πάνω του βασίστηκαν πολλά και σημαντικά προϊόντα κατά την διάρκεια των πέντε δεκαετιών που μεσολάβησαν από την πρώτη του παρουσίαση. Η Dual σχεδίασε έναν ημιαυτόματο μηχανισμό, με πλατό κατασκευασμένο από αλουμίνιο και υποσασί αναρτημένο με ελατήρια για την απόσβεση των κραδασμών, το οποίο έπαιρνε κίνηση από έναν 16-πολικό σύγχρονο κινητήρα μέσω ιμάντα. Υπήρχε δυνατότητα μικρομετρικής ρύθμισης των στροφών (και ο αντίστοιχος στροβοσκοπικός δίσκος για την δουλειά αυτή) και οι προσφερόμενες ταχύτητες ήταν 33 και 45 στροφές. Το πλατό συνοδευόταν από έναν πολύ ελαφρύ βραχίονα με στέλεχος αλουμινίου και καρντανική ανάρτηση με τέσσερα ρουλμάν (ULM ΧΜ 300 Αlloy), αποσπώμενο κέλυφος κεφαλής, δυναμική ρύθμιση της δύναμης ανάγνωσης και ρύθμιση αντιολίσθησης.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, την τελευταία δεκαετία στην ελληνική αγορά από την αντιπροσωπεία (Ακουστική Κρήτης) διατέθηκαν εκατοντάδες τεμάχια και μόνο στο service της έγινε συντήρηση σε χιλιάδες συσκευές. Το προϊόν θα συνεχίσει να υποστηρίζεται από την αντιπροσωπεία με τα γνήσια ανταλλακτικά του εργοστασίου για τουλάχιστον για 20 χρόνια.
Η τελική συλλεκτική έκδοση (Dual CD 505-4 Final Edition) θα περιλαμβάνει σασί από μασίφ ξύλο και υποσασί από αλουμίνιο και θα συνοδεύεται από μια κεφαλή κινητού μαγνήτη Ortofon ΟΜΒ 10 και στην ελληνική αγορά θα είναι διαθέσιμο από την Ακουστική Κρήτης και τους επίσημους μεταπωλητές της. Δοκιμή για το CS 505-4 μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

info: Ακουστική Κρήτης, τηλ.: 282-1097.508 (210-964.9420 για την Αθήνα), http://www.akoustiki-kritis.com/, https://www.dual-plattenspieler.eu/