Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 15/04/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Exposure επεκτείνει την σειρά XM με CD player.


Η Exposure επεκτείνει την σειρά XM με CD player.
2019/01/24, [δ.τ.]

Η σειρά XM που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017, φαίνεται να είναι από τις πλέον επιτυχημένες του κατασκευαστή από την Βρετανία, καθώς συνδυάζει τις περιορισμένες διαστάσεις και την πολύ καλή ποιότητα ήχου σε ένα οικονομικό πακέτο. Τώρα, ένα από τα αιτήματα της αγοράς ικανοποιείται: Η σειρά XM διαθέτει, πλέον, CD player.
Με βάση τα όσα αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου, η Exposure είχε γίνει συχνά αποδέκτης της “ανάγκης” για την ύπαρξη ενός CD player στο συγκεκριμένο concept συσκευών και η αλήθεια είναι ότι δεν της πήρε και πολύ καιρό να ανταποκριθεί. Το XM CD player (όπως απλά ονομάζεται η νέα συσκευή) μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως συμβατικό, ολοκληρωμένο, player μέσω των αναλογικών του εξόδων, είτε ως τρανσπόρτ, μέσω ψηφιακής εξόδου, συνδεδεμένο είτε με τον ολοκληρωμένο ενισχυτή XM5, είτε με τον προενισχυτή XM7 (αμφότεροι περιλαμβάνουν DAC). Ο μηχανισμός ανάγνωσης του οπτικού δίσκου βασίζεται σε αρχιτεκτονική top-loading με συρόμενο κάλυμμα και μαγνητικό σφιγκτήρα για την στερέωση του δίσκου.
Το XM CD χρησιμοποιεί ένα μετατροπέα PCM1716 της Burr-Brown, ο οποίος οδηγεί ένα αναλογικό στάδιο με ιδιαίτερα προσεγμένη τροφοδοσία, η οποία ξεκινά από έναν μεγάλο δακτυλιοειδή μετασχηματιστή, με ξεχωριστά τυλίγματα για τα μηχανικά μέρη και τα αναλογικά κυκλώματα και πολλές τοπικές σταθεροποιήσεις, αναφέρει η εταιρία, σε μια προσπάθεια μείωσης του jitter σε συνδυασμό με ένα, επίσης προσεγμένο, κύκλωμα clock. Για την μείωση του θορύβου έχουν επιστρατευθεί τυπωμένο κυκλώματα με βελτιστοποιημένη για τον σκοπό αυτό σχεδίαση και θωρακίσεις, όπου χρειάζεται. Οι δυνατότητες σύνδεσης είναι οι αναμενόμενες. Προσφέρεται μια αναλογική έξοδος single ended (RCA) και δύο έξοδοι S/PDIF, οπτική (Toslink) και ομοαξονική (BNC).
Το σασί είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Το player συνοδεύεται από πλήρες τηλεχειριστήριο και η λειτουργία της οθόνης μπορεί να διακοπεί για περαιτέρω μείωση του θορύβου.

info: Κοσμάς Ηλίας&ΣΙΑ ΕΠΕ, τηλ.: 210-381.1720, http://www.kosmasaudiovideo.gr/, http://www.exposurehifi.com/