Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/11/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Votu: Το κορυφαίο ηχείο της Graham Audio.

Votu: Το κορυφαίο ηχείο της Graham Audio.
2019/08/07, [δ.τ.]

Βασισμένο στην εμπειρία της εταιρίας από τον σχεδιασμό του System3D, το οποίο σχεδιάστηκε αρχικά για να καλύψει τις ανάγκες της Βασιλικής Όπερας, στο Covent Garden, το Votu απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα ηχείο ικανό για πολύ υψηλές στάθμες και δυναμικά, τιμώντας, παράλληλα την παράδοση της στον σχεδιασμό ηχείων βασισμένων στο πρότυπο του BBC Monitor.
Το Votu είναι μια σχεδίαση τριών δρόμων, τεσσάρων μεγαφώνων, με ύψος 1.16m, το οποίο βασίζεται σε δύο δεκάιντσα γούφερ που φορτίζονται από bass reflex και επιτρέπουν στο ηχείο να κατέβει στα 38Hz (-3dB). Η Graham έχει επιλέξει ένα μιντ θόλου τριών ιντσών για την αναπαραγωγή της μεσαίας περιοχής (800Hz-4kHz) και ένα τουίτερ θόλου 34mm για την απόδοση των υψηλών συχνοτήτων. Το φίλτρο είναι σχεδιασμένο γύρω από την ανάγκη για υψηλές στάθμες, με υλικά υψηλής ποιότητας τα οποία, παράλληλα αντέχουν σε ενισχυτές μέχρι 1000W. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δημοσιεύει η εταιρία είναι απόκριση 38Hz-18kHz (±3dB), ευαισθησία 88dBSPL/2.83V/1m και ονομαστική αντίσταση 8Ω.
Η 65 κιλών καμπίνα ακολουθεί την γνωστή σύσταση του BBC και είναι κατασκευασμένη από ξυλεία σχετικά μικρού πάχους (18mm) η οποία, με προσεκτικά υπολογισμένα υλικά απόσβεσης, απομακρύνει τους συντονισμούς από την μεσαία περιοχή, όπου γίνονται ιδιαίτερα ακουστοί. Η μπάφλα είναι κατασκευασμένη σε τρία μέρη τα οποία συναρμολογούνται με μικρές γωνίες μεταξύ τους και το φινίρισμα λάκα πιάνου (glossy black).

info: Nexus Acoustics, τηλ.: 210-983.0207, http://www.nexusacoustics.com/, http://www.grahamaudio.co.uk/