Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τετάρτη, 16/10/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ασύρματα in-ear από την Hifiman.

Ασύρματα in-ear από την Hifiman.
2019/07/01, [δ.τ.]

Τα TWS600 είναι τα πρώτα πλήρως ασύρματα in-ear, ακουστικά του γνωστού κατασκευαστή, μια προσπάθεια να συνδυαστεί η ευκολία χρήσης που εξασφαλίζει η απουσία καλωδίων, με τις απαιτήσεις του hands-free και την καλή ηχητική ποιότητα. Η Hifiman έχει μια μεγάλη σειρά από in-ear ακουστικά για κάθε εφαρμογή, αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το πρώτο (και μοναδικό μέχρι στιγμής) που βασίζεται στην ιδιαίτερα δημοφιλή fully-wireless αρχιτεκτονική η οποία συνοδεύεται από ειδική θήκη φόρτισης για μεγαλύτερη αυτονομία. Ο χρήστης δεν βρίσκεται αντιμέτωπος με κανένα καλώδιο (οι κάψες δεν συνδέονται μεταξύ τους) και μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ακουστικά τόσο για τηλεφωνική ομιλία όσο και για μουσική. Μάλιστα, καθώς τα TWS600 είναι πιστοποιημένα κατά IPX4 μπορεί να τα χρησιμοποιεί και κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς είναι ανθεκτικά στην υγρασία, τον ιδρώτα και τους ρύπους.
Το διάφραγμα που χρησιμοποιούν τα TWS600 ονομάζεται “Topology” και φέρει μια επίστρωση η οποία του προσφέρει καλύτερο ήχο, όπως αναφέρει η εταιρία, συνοδεύεται δε από μια μεγάλη ποικιλία ελαστικών απολήξεων (8 συνολικά eartips) ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή εφαρμογή, ανεξαρτήτως της φυσιολογίας του κάθε χρήστη.
Ο χειρισμός των ακουστικών γίνεται από διακόπτες οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι στις κάψες. Προσφέρεται δυνατότητα ρύθμισης της στάθμης, ενεργοποίησης υπηρεσίας φωνητικών εντολών (Siri, Google Assistant, Cortana, Alexa) καθώς επίσης και στοιχειώδης έλεγχος media player (play/pause, netx/previous). Για την περίπτωση που ο χρήστης θέλει να χρησιμοποιήσει μόνο το ένα από τα δύο ακουστικά, ως “καθαρόαιμο” hands-free, υπάρχει, επίσης, δυνατότητα μονοκαναλικής λειτουργίας.
Η τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης που χρησιμοποιείται είναι η Bluetooth 5.0 η οποία προσφέρει πολύ μεγάλη εμβέλεια, με την εταιρία να αναφέρει ότι είναι εφικτές μέχρι και αποστάσεις 150 μέτρων (υπό προϋποθέσεις). Η αυτονομία των ακουστικών είναι 5.5 ώρες ανά φόρτιση (η οποία απαιτεί μία ώρα) και μπορεί να επεκταθεί μέχρι τις συνολικά 38.5 ώρες όταν αυτά φορτίζονται στην ειδική θήκη που τα συνοδεύει (προσφέρει 33 ώρες αυτονομίας ακόμη και απαιτεί 90 λεπτά για να φορτιστεί η ίδια).

info: Chameleon Audio, τηλ.: 213-027.7796, http://www.chameleon-audio.com/, http://hifiman.com/