Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 09/12/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τριοδικός ενισχυτής ακουστικών από την Icon Audio.


Τριοδικός ενισχυτής ακουστικών από την Icon Audio.
2019/08/21, [εταιρικό website]

Ο HP 205D βασίζεται στην ομώνυμη τρίοδο άμεσης θέρμανσης της Western Electric, την παλαιότερη ίσως λυχνία που βρίσκεται σήμερα σε παραγωγή (από το 1920!). Η Icon Audio βασίστηκε στην εμπειρία της από την σχεδίαση του κορυφαίου HP8 και παρουσίασε ένα κύκλωμα σε τάξη Α, με ποιοτικά υλικά, χειροποίητη point-to-point κατασκευή και δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth, το οποίο, πάντως, είναι προαιρετικό.
Η εταιρία αναφέρει ότι πολλοί φίλοι του καλού ήχου αναγνωρίζουν έναν καλοσχεδιασμένο λαμπάτο ενισχυτή ως την καλύτερη επιλογή για την οδήγηση ακουστικών, σε σχέση με έναν περισσότερο σύνθετο ημιαγωγικό και η λυχνία 205D είναι όσο πιο απλή γίνεται: μια τρίοδος ισχύος με πολύ καλή γραμμικότητα, η οποία φαίνεται να είναι κομμένη και ραμμένη για ένα στάδιο εξόδου ενισχυτή ακουστικών. Η Icon δεν έχει μείνει, βέβαια, μόνο στην λυχνία αλλά έχει προικίσει τον HP 205D και ειδικά σχεδιασμένους και κατασκευασμένους μετασχηματιστές εξόδου.
Το κυρίως σασί περιλαμβάνει τις δύο 205D μαζί με τις οδηγήτριες ECC88 και συνοδεύεται από ένα εξωτερικό τροφοδοτικό, με ανορθωτή που χρησιμοποιεί, επίσης, λυχνία.
Ο χρήστης έχει στην διάθεσή του μια έξοδο TRS 6.35mm για την σύνδεση των ακουστικών, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί (μέσω των μετασχηματιστών εξόδου) σε ακουστικά με αντιστάσεις από 16Ω μέχρι 600Ω. Υπάρχει, ακόμη, δυνατότητα loop-through, έτσι ώστε η συσκευή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με ένα συμβατικό σύστημα. Ο ενισχυτής δεν χρησιμοποιεί τυπωμένα κυκλώματα και στο κύκλωμά του περιλαμβάνει υλικά καλής ποιότητας (όπως πυκνωτές SCR), εξασθενητής με ποτενσιόμετρο της Alps (Blue), εσωτερική καλωδίωση με αγωγούς των οποίων το διηλεκτρικό είναι τεφλόν και επίχρυσα βύσματα.

info: Chameleon Audio, τηλ.: 213-027.7796, http://www.chameleon-audio.com/, https://iconaudio.com/