Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/09/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Marantz: Τέσσερις νέοι ολοκληρωμένοι ενισχυτές.


Marantz: Τέσσερις νέοι ολοκληρωμένοι ενισχυτές.
2019/08/23, [δ.τ.]

Τέσσερις νέοι ολοκληρωμένοι ενισχυτές AV είναι διαθέσιμοι στην ελληνική αγορά από τις αρχές του καλοκαιριού από την Marantz. Ο λόγος για τους “χαμηλού προφίλ” NR1510/1710 και για τους μεγάλους SR5014/6014, οι οποίοι φιλοδοξούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός μεγάλου πολυκαναλικού συστήματος ήχου και εικόνας.
Οι δύο ενισχυτές της σειράς NR βασίζονται στο χαρακτηριστικό χαμηλό σασί της εταιρίας, του οποίου το συνολικό ύψος δεν ξεπερνά τα 11 εκατοστά, ώστε η τοποθέτησή τους να μην δημιουργεί προβλήματα όταν ο χώρος είναι περιορισμένος. Και οι δύο ενισχυτές υποστηρίζουν pass-through σημάτων 4K/60Hz καθώς επίσης και HDR/Dolby Vision, στο κομμάτι της εικόνας και τρέχουν το MultEQ της Audyssey στο κομμάτι του ήχου. Σε ότι αφορά το streaming υποστηρίζουν AirPlay και Bluetooth ενώ μπορούν να κατεβάσουν streams δημοφιλών υπηρεσιών (Spotify Connect, Tidal, Deezer, κλπ) και διαδικτυακό ραδιόφωνο. Οι βασικές τους διαφορές επικεντρώνονται στον αριθμό των καναλιών που υποστηρίζουν, με τον NR1510 να υποστηρίζει 5.2 κανάλια και τον NR1710 7.2 κανάλια, ο τελευταίος με δυνατότητα αποκωδικοποίησης πληροφοριών ύψους μέσω Dolby Atmos και DTS:X, Neural:X και Virtual:X καθώς επίσης και στις εισόδους, με τον NR1710 να προσφέρει οκτώ HDMI και τον NR1510, έξι.
Οι δύο ενισχυτές της σειράς SR απευθύνονται σε χρήστες με κάπως υψηλότερες απαιτήσεις αποδίδοντας υψηλότερη ισχύ και υποστηρίζοντας περισσότερα κανάλια. Ο SR6014 είναι ένας ενισχυτής 7.2 καναλιών, με δυνατότητα επεξεργασίας 11.2 καναλιών (μέσω εξόδων line) ενώ ο SR5014 υποστηρίζει 7.2 κανάλια. Και οι δύο συσκευές μπορούν να διαχειριστούν σήματα 4Κ/60Hz, διαθέτουν scaler στα 4K και μπορούν να υποστηρίξουν πολυκαναλικές κωδικοποιήσεις Dolby TrueHD, Dolby Atmos και DTS:X. Αρκετά ενδιαφέρουσες είναι και οι δυνατότητες των συσκευών σε ό,τι αφορά τον ήχο, καθώς και οι δύο μπορούν να πραγματοποιήσουν streaming μέχρι 24/192 (PCM) και DSD (5.6ΜHz), υποστηρίζοντας όλα τα δημοφιλή φορμά αρχείων. Η Marantz υπενθυμίζει διακριτικά τις audiophile καταβολές της, χρησιμοποιώντας αρθρώματα HDAM στο αναλογικό στάδιο και των δύο ενισχυτών. Οι διαφορές μεταξύ των δύο συσκευών είναι μικρές αλλά υπαρκτές. Το μεγαλύτερο μοντέλο, SR6014 έχει περισσότερες δυνατότητες σύνδεσης, τόσο στο κομμάτι του video όσο και του audio, ισχυρότερο video scaler και επεξεργαστή Audyssey ενώ διαθέτει καλύτερο clocking και επίχρυσα βύσματα RCA.

info: ETYT, τηλ.: 210-6206.288, http://www.etyt.gr/, http://www.marantz.com/