Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/01/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέοι ολοκληρωμένοι ενισχυτές από την Mark Levinson.


Νέοι ολοκληρωμένοι ενισχυτές από την Mark Levinson.
2019/01/07, [δ.τ.]

O γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε στις αρχές της χρονιάς και στα πλαίσια της CES μια νέα σειρά συσκευών, την 5000, της οποίας τα πρώτα μέλη είναι δύο ολοκληρωμένοι ενισχυτές, ο №5805 και ο №5802, δύο συσκευές οι οποίες διαφοροποιούνται σημαντικά στο στις δυνατότητες σύνδεσης, αλλά μοιράζονται το ίδιο στάδιο ισχύος.
Το τελευταίο βασίζεται σε ένα στάδιο ενίσχυσης το οποίo προέρχεται από τον επιτυχημένο №534 και ακολουθείται από ένα στάδιο ισχύος σε τάξη ΑΒ το οποίο αποδίδει ισχύ 125/250W σε φορτία 8/4Ω και μπορεί να οδηγήσει φορτία ακόμη και 2Ω, υλοποιημένο με 6 ημιαγωγούς δυνατότητας 15Α και από ένα κύκλωμα πόλωσης βασισμένο σε ημιαγωγούς Thermal-Track το οποίο, κατά την εταιρία, προσφέρει μεγάλη σταθερότητα σε συνάρτηση με την θερμοκρασία. Η τροφοδοσία χρησιμοποιεί ένα μετασχηματιστή με ισχύ μεγαλύτερη των 500VA και τέσσερις πυκνωτές των 10.000μF.
Ένα άλλο κοινό στοιχείο των δύο συσκευών είναι ο ενσωματωμένος d/a ο οποίος είναι ο Precision-Link II της εταιρίας, o οποίος υποστηρίζει sample rates μέχρι 32/192 και 5.6MHz για streams PCM και DSD αντιστοίχως, βασισμένος σε τσιπ της ESS, balanced σχεδίαση και στάδιο μετατροπής του ρεύματος σε τάση από διακριτούς ημιαγωγούς. Το streaming μέσω USB υποστηρίζεται από λύση της XMOS και είναι συμβατό με MQA.
Ο №5805 βασίζεται σε ένα κύκλωμα προενίσχυσης χωρίς πυκνωτές σύζευξης, υλοποιημένο με διακριτά εξαρτήματα και σε ένα ψηφιακώς ελεγχόμενο αναλογικό ρυθμιστικό στάθμης, όπου γίνεται χρήση δικτύου αντιστάσεων. Διαθέτει τρεις αναλογικές εισόδους στάθμης line (μία balanced και δύο single ended) πλήρως ρυθμιζόμενη είσοδο phono ΜΜ/MC και ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών (σε τάξη Α). διαθέτει, επίσης, τέσσερις ψηφιακές εισόδους, μια ομοαξονική, δύο οπτικές και μία θύρα USB.
Ο №5802 είναι ένας καθαρόαιμος “ψηφιακός” ολοκληρωμένος ενισχυτής περιλαμβάνοντας έξι ψηφιακές εισόδους (AES/EBU, δύο ομοαξονικές, δύο οπτικές και μία θύρα USB), ενώ μπορεί να πραγματοποιήσει και ασύρματο streaming μέσω Bluetooth/aptX.
Οι δύο ενισχυτές θα είναι διαθέσιμοι το πρώτο τρίμηνο του 2019 και αναμένεται να στοιχίζουν, στην αγορά των ΗΠΑ, $8.500 (№5805) και $7.000 (№5802).

info: Audio Evolution, τηλ.: 210-959.6288, http://www.audioevolution.gr/, https://www.marklevinson.com/