Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/12/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Smart Power: Καθαρή τροφοδοσία από την Clearaudio.

Smart Power: Καθαρή τροφοδοσία από την Clearaudio.
2019/11/19, [εταιρική παρουσίαση]

Σε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση, η οποία οργανώθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία, Orpheus Audio, ο γνωστός Γερμανός κατασκευαστής έδειξε στην πράξη τον τρόπο που λειτουργούν τα νέα τροφοδοτικά DC που κατασκευάζει για τα πλατό του.
H αίθουσα στο ξενοδοχείο President ήταν κατάμεστη από φίλους της εταιρίας και η αλήθεια είναι ότι όποιος βρέθηκε εκεί δεν έχασε. Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ένα κορυφαίο σύστημα με ηχεία της Wilson Audio και της Audio Physic, ενισχυτικά της Burmester, καλώδια της Nordost και πηγές... φυσικά αναλογικές από την Clearaudio, με μερικές κορυφαίες παραγωγές δίσκων τις οποίες επιμελείται η ίδια εταιρία ενώ, ο πανταχού παρών Robert Suchy παίρνοντας επάνω του το σύνολο, σχεδόν, της επίδειξης, έδειξε ότι απολαμβάνει αυτό που κάνει και ότι έχει σοβαρά χαρίσματα ως demonstrator.
Σε ό,τι αφορά το δημοσιογραφικό μέρος, ο Suchy είχε στήσει δύο πλατό, το εισαγωγικό μοντέλο της εταιρίας, Concept και το κορυφαίο και άκρως εντυπωσιακό Statement, σε μια προσπάθεια να επιδείξει τις διαφορές που μπορούσαν να δημιουργήσουν τα δύο νέα τροφοδοτικά της εταιρίας. Αυτά αποτελούσαν και το βασικό αντικείμενο της παρουσίασης, η οποία περιείχε συγκριτική ακρόαση των δύο αναλογικών συστημάτων με το στάνταρντ και το πρόσθετο τροφοδοτικό. Οι παριστάμενοι, συμφώνησαν (δια βοής) ότι και τα δύο μοντέλα βελτιώθηκαν με την χρήση των νέων τροφοδοτικών σε βαθμό που αυτό ήταν ακουστό.
Η Clearaudio σχεδίασε τα τροφοδοτικά Smart Power σε μια προσπάθεια να παρέχει σταθερή, απαλλαγμένη από θόρυβο, συνεχή τάση στα πλατό της. Το Smart Power 12V είναι μια διάταξη η οποία μπορεί να παρέχει 12V DC/1.6A και είναι κατάλληλη για την τροφοδότηση των μοντέλων της σειράς Concept και της σειράς Performance, ενώ το Smart Power 24V αποδίδει την διπλάσια ισχύ (24V DC/1.6A) και είναι κατάλληλο για τα μεγάλα της εταιρίας, Ovation, Innovation και Statement.
Και τα δύο τροφοδοτικά βασίζονται σε επαναφορτιζόμενους συσσωρευτές για την λειτουργία τους. Η Clearaudio χρησιμοποιεί και στις δύο περιπτώσεις τεχνολογία Νικελίου-Υδριδίου Μετάλλου (NiMH), όπου τα ηλεκτρόδια που χρησιμοποιούνται είναι κατασκευασμένα από Νικέλιο και ένα κράμα μετάλλου στο οποίο έχει αποθηκευτεί υδρογόνο. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει στοιχεία με καλύτερο λόγο βάρους/ισχύος σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνολογίες (όπως της NiCd) και είναι πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον, ένα χαρακτηριστικό που τονίστηκε ιδιαίτερα από τον Suchy. Η χωρητικότητα των συσσωρευτών είναι -και για τα δύο τροφοδοτικά- 5000mAh και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει έναν ρυθμό λειτουργίας ώστε η φόρτιση να γίνεται ταυτόχρονα με την λειτουργία του πλατό.
Με βάση τα όσα ανέφερε ο άνθρωπος της Clearaudio τα πλεονεκτήματα των Smart Power είναι δύο: Πρώτον, διαθέτουν ιδιαίτερα χαμηλή αντίσταση εξόδου, επομένως μπορούν να παρέχουν μεγάλη στιγμιαία ισχύ, όποτε την απαιτεί το πλατό και, δεύτερον, η χρήση της μπαταρίας ελαχιστοποιεί τους ηλεκτρικούς θορύβους οι οποίοι επηρεάζουν την λειτουργία του κινητήρα. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί η προστασία που παρέχουν τα τροφοδοτικά από “ατυχήματα”, όπως είναι τα βραχυκυκλώματα και οι υπερτάσεις του δικτύου.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, http://www.orpheusaudio.gr/, http://www.clearaudio.de/