Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 28/03/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Phono Box ultra 500 από την Pro-Ject.


Phono Box ultra 500 από την Pro-Ject.
2018/11/15, [δ.τ.]

Για να εορτάσει μισό εκατομμύριο Phono Box, αριθμός που ξεπεράστηκε στις αρχές του 2018, ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε στο τέλος της περασμένης χρονιάς το ultra 500 μια επετειακή έκδοση με ξεχωριστή ποιότητα κατασκευής.
Το σασί του ultra 500 είναι χρωμιωμένο, με γυαλισμένες επιφάνειες εξωτερικά, ενώ το εσωτερικό του είναι κατασκευασμένο με φύλλα χαλκού για καλύτερη θωράκιση από επαγώμενους εξωτερικούς θορύβους υψηλών συχνοτήτων. Το κύκλωμα βασίζεται σε διακριτούς ημιαγωγούς, χωρίς τελεστικούς ενισχυτές με μορφή ολοκληρωμένου κυκλώματος και χρησιμοποιεί πυκνωτές πολυστυρενίου, οι οποίοι, όπως αναφέρει η εταιρία, είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι για προενισχυτές phono.
Με βάση τα όσα αναφέρει η Pro-Ject, το δικτύωμα αποέμφασης έχει υλοποιηθεί σε δύο στάδια (split equalization) και με βάση αυτή την πληροφορία, το πιθανότερο είναι ότι αποτελείται από ένα δικτύωμα σε βρόχο ανάδρασης και ένα παθητικό φίλτρο, μεταξύ δύο σταδίων ενίσχυσης.
Ο προενισχυτής είναι κατάλληλος για κεφαλές κινητού μαγνήτη και κινητού πηνίου, προσφέρει επιλογέα κέρδους έξι θέσεων, επιλογέα αντίστασης εισόδου τεσσάρων θέσεων (από 10Ω έως 47kΩ) και επιλογέα χωρητικότητας (10/220pF). Διαθέτει επίσης υποηχητικό φίλτρο με εξασθένηση 18dB στα 20Hz. Ο λόγος σήματος προς θόρυβο είναι -89dBV για την είσοδο MM και η ακρίβεια αποέμφασης RIAA είναι <0.4dB (20Hz-20kHz).
Το Phono Box ultra 500, ως επετειακή έκδοσης, θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένος αριθμό (500 συσκευές) και η τιμή του βρίσκεται γύρω από τα €350,-.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, http://www.orpheusaudio.gr/, http://www.project-audio.com/