Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/11/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα της Schiit Audio στην Ελληνική αγορά.

Τα προϊόντα της Schiit Audio στην Ελληνική αγορά.
2019/10/30, [δ.τ.]

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εταιρία μπαίνει στην Ελληνική αγορά με την επιμέλεια της Golden Acoustics. Η Schiit Audio, πνευματικό παιδί των Jason Stoddard και Mike Moffat διαθέτει μια σοβαρή γκάμα από συσκευές που σέβονται την ιδέα του λόγου τιμή/απόδοση και, επιπροσθέτως, έχουν μερικές καλές ιδέες πίσω τους.
Οι Stoddard και Moffat δεν είναι απλώς “ιδρυτές” με την έννοια του επιχειρηματία. Είναι σαφές, από τις περιγραφές που δίνει η ίδια η εταιρία, ότι έχουν περάσει στα προϊόντα της Schiit τις ιδέες που τους χαρακτήρισαν ως σχεδιαστές, της Sumo o πρώτος και της Theta Digital ο δεύτερος. Τα αναλογικά στάδια της εταιρίας ξεφεύγουν από το απλώς διεκπεραιωτικό και οι ενισχυτές της Schiit περιλαμβάνουν στάδια με διακριτούς ημιαγωγούς, ζεύξεις χωρίς πυκνωτές, ανάδραση ρεύματος και διάφορες τοπολογίες που έχουν αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα προβλήματα. Εμφανής, επίσης, είναι η εμμονή σε... παραδοσιακές αξίες όπως τα βαριά γραμμικά τροφοδοτικά και τα, επίσης, βαριά μεταλλικά σασί, ακόμη και σε προϊόντα χαμηλού κόστους. Σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές πηγές, ο Moffat είναι φίλος των πολυψήφιων μετατροπέων d/a και χρησιμοποιεί τσιπ που έχουν σχεδιαστεί για απαιτητικές ιατρικές και στρατιωτικές εφαρμογές, συνδυάζοντάς τα με custom ψηφιακά φίλτρα.
Ο κατάλογος προϊόντων της Schiit περιλαμβάνει μετατροπείς d/a, ενισχυτές ακουστικών, προενισχυτές, τελικούς ενισχυτές, έναν προενισχυτή phono και ένα πλατό, συνολικά μετρήσαμε 24 συσκευές, σε μια αξιοσημείωτα ευρεία γκάμα τιμών. Οι άνθρωποι της Schiit δείχνουν να πιστεύουν ότι ακόμη και όποιος έχει σοβαρούς περιορισμούς στον προϋπολογισμό του, έχει δικαίωμα στην υψηλή πιστότητα και προσφέρουν εισαγωγικές συσκευές με πραγματικά χαμηλές τιμές, όπως ο παθητικός προενισχυτής SYS, ο DAC/Ενισχυτής για χρήση με υπολογιστή Fulla, και ο αρθρωτός Ενισχυτής ακουστικών Asgard ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε DAC, με δυνατότητα επιλογής ΔΣ ή multi-bit ψηφιακού front-end. Στην άλλη πλευρά του φάσματος τιμών, μπορεί να βρει κανείς τον κορυφαίο ενισχυτή ακουστικών Mjolnir (η Schiit πιστεύει πολύ στα ακουστικά, καθώς είναι, όπως αναφέρει, ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι νέοι έρχονται σε επαφή με την μουσική, σήμερα), o κορυφαίος DAC Yggdrasil και ο κορυφαίος προενισχυτής Freya+ (με δυνατότητα να λειτουργήσει ως παθητικός ή ενεργός και με πρόσθετο λαμπάτο στάδιο που μπορεί να παρακαμφθεί). Αρκετά ενδιαφέρων φαίνεται, επίσης, ο ολοκληρωμένος Ragnarok (με δυνατότητα προσθήκης αρθρωμάτων για είσοδο phono και DAC).
H Schiit φαίνεται να συμπαθεί πολύ την modular αρχιτεκτονική και τις δυνατότητες αναβάθμισης και πολλές συσκευές μπορούν να δεχτούν πρόσθετα κυκλώματα (προσφέρει οκτώ διαφορετικά, για διάφορα μοντέλα της).
Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες και να δείτε/ακούσετε τα προϊόντα της Schiit μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Golden Acoustics. Με βάση τις πληροφορίες maw, έχουν διαθέσιμα όλα τα προϊόντα, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

info: Golden Acoustics, τηλ.: 210-292.1131, http://www.goldenacoustics.gr/, https://www.schiit.com/