Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 13/07/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Sonarworks: Αναζητώντας τον τέλειο ήχο.

Sonarworks: Αναζητώντας τον τέλειο ήχο.
2019/05/02, [δ.τ.]

Μπορεί να ακούγεται περισσότερο ως διαφημιστική ατάκα, αλλά οι άνθρωποι της εταιρίας από την Λετονία τον εννοούν: Η τεχνολογία True-Fi που έχουν αναπτύξει και συνεχίζουν να βελτιώνουν έχει ως στόχο την προσαρμογή της συσκευής στις ιδιαιτερότητες του κάθε ακροατή. Τώρα, η εταιρία έχει στραφεί στην τεχνητή νοημοσύνη και ενθαρρύνει τους απλούς χρήστες να βοηθήσουν στην εκπαίδευσή του σχετικό λογισμικού.
Το True-Fi επιδείχθηκε στην εφετινή CES και ο στόχος του είναι να τρέξει ως εφαρμογή σε διάφορες συσκευές, επιτρέποντας στον ακροατή να κάνει μόνος του τις απαραίτητες προσαρμογές ώστε η ηχητική του απόδοση να είναι η βέλτιστη. Ο στόχος της εταιρίας, τώρα, είναι να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης αλληλεπιδρά με την εφαρμογή, ή όπως αναφέρει ο πρόεδρος και συνιδρυτής της εταιρίας Helmuts Bems, να χρησιμοποιηθεί η ισχύς ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης ώστε να μπορεί η εφαρμογή να υπολογίζει με αντικειμενικό τρόπο το πώς ο κάθε συγκεκριμένος ακροατής αντιλαμβάνεται τον ήχο και να ανταποκρίνεται ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Προς την κατεύθυνση αυτή, η Sonarworks τρέχει εδώ και λίγο καιρό το Sound Preference Research Project, μια έρευνα βασισμένη σε συμμετοχή του κοινού η οποία έχει ως στόχο την εκπαίδευση του αλγόριθμου AI επάνω στον οποίο θα βασίζονται οι επόμενες εκδόσεις του True-Fi. Η έρευνα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να ακούσουν μια σειρά από μουσικά κομμάτια με διαφορετικές ρυθμίσεις και μέσω μιας απλής διαδικασίας δοκιμής Α/B να επιλέξουν ποιά εκδοχή προτιμούν. Όποιος θέλει, μπορεί να συμμετέχει ακολουθώντας αυτό τον σύνδεσμο.