Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 26/07/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Κορυφαίος ενισχυτής ακουστικών από την SPL.


Κορυφαίος ενισχυτής ακουστικών από την SPL.
2019/07/12, [εταιρικό website]

Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε έναν νέο ενισχυτή ακουστικών στην σειρά συσκευών Phonitor, τον Phonitor xe. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες συσκευές της εταιρίας, ο xe είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των audiophiles, χωρίς τις δυνατότητες που αφορούν στην χρήση εντός του studio αλλά με το ιδιαίτερα επιτυχημένο κύκλωμα Phonitor Matrix το οποίο προσομοιάζει την χρήση ηχείων.
Το Matrix της SPL είναι ένα σύνθετο και ελεγχόμενο από τον χρήστη κύκλωμα crossfeed του οποίου η επίδραση είναι συνάρτηση του φάσματος του σήματος. Εκμεταλλευόμενο την ευαισθησία της ανθρώπινης ακοής στις διαφορές στον χρόνο άφιξης και στάθμης του ήχου μεταξύ των δύο αυτιών, το Phonitor Matrix δημιουργεί την εντύπωση ότι ο ακροατής ακούει από ηχητικές πηγές τοποθετημένες στον χώρο και όχι από ακουστικά προσαρμοσμένα στο κεφάλι του. Ο Phonitor xe προσφέρει έξι διαφορετικές επιλογές crossfeed καθώς επίσης και δυνατότητα ρύθμισης της γωνίας των εικονικών ηχείων μεταξύ τεσσάρων τιμών και ο συνδυασμός αυτών των παραμέτρων μπορεί, σύμφωνα με την εταιρία, να προσεγγίσει με μεγάλη ακρίβεια τα περισσότερα setup ηχείων.
Ο Phonitor xe διαθέτει single ended (RCA) και balanced (XLR) εισόδους αλλά είναι και ο πρώτος ενισχυτής της σειράς Phonitor ο οποίος μπορεί να δεχτεί το νέο άρθρωμα DAC768 της εταιρίας. Σε αυτή την περίπτωση ο χρήστης έχει στην διάθεσή του συμβατικές εισόδους S/PDIF (ομοαξονική και οπτική), είσοδο AES/EBU (XLR) καθώς επίσης και θύρα USB μέσω της οποίας μπορεί να πραγματοποιήσει streaming μέχρι 32/768 και DSD256.
Από πλευράς εξόδων, ο ενισχυτής διαθέτει δύο γκρουπ, ένα στην πρόσοψη και ένα στην πίσω πλευρά, επιλεγόμενα μέσω διακόπτη και κάθε γκρουπ περιλαμβάνει μια έξοδο TRS 6.35mm (single ended) και μια 4-Pin XLR (Balanced). Η διάταξη αυτή επιτρέπει την δοκιμή ακουστικών χωρίς να χρειάζεται η αποσύνδεση και η επανασύνδεσή τους. Το στάδιο ισχύος της συσκευής αποδίδει από 2x1W/600Ω μέχρι 2x2.7W/32Ω και έχει αντίσταση εξόδου 0.36Ω. Ο Phonitor xe είναι διαθέσιμος σε τρία χρώματα, μαύρο ασημί και κόκκινο.

info: ΕΛΙΝΑ ΑΒΕΕ, τηλ.: 210-883.0311, http://www.elina.gr/, https://spl.audio/