Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 14/06/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Pinnacle: Το κορυφαίο μοντέλο στη σειρά Prime της SVS.


Pinnacle: Το κορυφαίο μοντέλο στη σειρά Prime της SVS.
2019/04/02, [δ.τ.]

Αν και το πιθανότερο είναι να γνωρίζετε την SVS από τα κορυφαία υπογούφερ της, στην πραγματικότητα, η εταιρία διαθέτει δύο πλήρεις σειρές ηχείων για χρήση σε δικαναλικά και πολυκαναλικά συστήματα. Το Pinnacle, που παρουσιάστηκε στις αρχές της Άνοιξης είναι το κορυφαίο μοντέλο της μικρότερης σειράς, Prime.
Με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, το Pinnacle χρησιμοποιεί μονάδες των οποίων η κατασκευή βασίζεται στην τεχνολογία των αντίστοιχων που χρησιμοποιούνται στην μεγάλη σειρά Ultra. Πρόκειται για μια σχεδίαση τριών δρόμων, πέντε μεγαφώνων, με τρία γούφερ 6.5 ιντσών, ένα μιντρέιντζ 5.25 ιντσών με κώνο από μείγμα υαλονημάτων και ένα τουίτερ ίντσας με θόλο από αλουμίνιο, του οποίου η ακτινοβολία βελτιώνεται με έναν ειδικό διαχύτη.
Ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική (την οποία γνωρίζουμε από τα υπογούφερ), κάθε γούφερ, από τα τρία του ηχείου, φορτίζεται από την δική του καμπίνα (διαμορφωμένη εσωτερικά) και τον δικό του αυλό bass reflex, με συντονισμό σε διαφορετική συχνότητα. Το αποτέλεσμα, αναφέρει η SVS, είναι καλύτερη έκταση στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων και καλύτερη αλληλεπίδραση με τον χώρο στον οποίο τοποθετείται το Pinnacle. Το φίλτρο που χρησιμοποιείται είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε ο συνολικός ηχητικός χαρακτήρας να είναι συμβατός με αυτόν των υπόλοιπων ηχείων της σειράς, με στόχο να είναι δυνατή η σύνθεση ενός πολυκαναλικού συστήματος χωρίς προβλήματα. Η απόκριση συχνότητας που δίνει η εταιρία είναι 29Hz-25kHz (±3dB).
Οι καμπίνες είναι προσεγμένες με ειδικά διαμορφωμένες ακμές, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι περιθλάσεις και το ηχείο είναι διαθέσιμο σε δύο φινιρίσματα, μαύρη λάκα πιάνου και μαύρο με νερά ξύλου.

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, http://www.ultimateaudio.gr/, https://www.svsound.com/