Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/02/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ο van den Hul παρουσίασε την κορυφαία Colibri XGW.


Ο van den Hul παρουσίασε την κορυφαία Colibri XGW.
2018/11/08, [δ.τ.]

Με ιστορία που ξεκινά στα μέσα των 90s', το μοντέλο Colibri είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα προϊόντα της VDH, μια κεφαλή η οποία έχει παρουσιαστεί σε αρκετές εκδόσεις. Η πλέον πρόσφατη από αυτές, με την ονομασία XGW Signature Stradivarius, φαίνεται να είναι η κορυφαία όλων, το αποκορύφωμα των σαράντα χρόνων εμπειρίας του διάσημου Ολλανδού.
Η νέα κεφαλή βασίζεται σε ένα περίβλημα κατασκευασμένο από ξύλο με μεγάλη πυκνότητα, το οποίο είναι γνωστό ως Paubrasilia και χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή δοξαριών. Η εταιρία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη επιλογή προσφέρει ένα κέλυφος με πολύ ισχυρές ιδιότητες απόσβεσης των κραδασμών, απαλλάσσοντας έτσι το υπόλοιπο σύστημα (και κυρίως τον βραχίονα) από αυτό το πρόβλημα. Το κέλυφος υπόκειται σε επεξεργασία βαφής με το ειδικό βερνίκι που χρησιμοποιείται και στην κεφαλή Crimson (και είναι γνωστό ως “Stradivarius Formula”). Η σχετική διαδικασία απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα (αρκετές εβδομάδες για τις τρεις στρώσεις που απαιτούνται) και το αποτέλεσμα είναι ακόμη καλύτερος έλεγχος των κραδασμών.
Η Colibri XGW βασίζεται σε γεννήτρια κινητού πηνίου, αλλά έχει ασυνήθιστα υψηλή έξοδο (1.10mV) καθώς βασίζεται σε ένα μαγνητικό σύστημα πολύ ισχυρότερο αυτού που χρησιμοποιείται στην προηγούμενη Colibri και σε ένα πηνίο με αγωγό από καθαρό χρυσό (24K) του οποίου η έξοδος είναι τρεις φορές υψηλότερη. Το στέλεχος είναι κατασκευασμένο από Βόριο και η ακίδα που χρησιμοποιείται είναι η 1s της VDH.
Κάθε Colibri XGW κατασκευάζεται με το χέρι, από τον ίδιο τον van den Hul και μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να ταιριάζει στο σύστημα και τις ακουστικές προτιμήσεις του ιδιοκτήτη της. Η εταιρία προσφέρει δωρεάν έλεγχο μετά από 200 ώρες χρήσης, στον αρχικό ιδιοκτήτη.

info: The Maestros by Εxclusive Audio, τηλ.: 210-671.0851, https://www.exclusiveaudio.gr/, http://www.vandenhul.com/