Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 29/07/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Heritage Linton: Ο θρύλος της Wharfedale επιστρέφει.


Heritage Linton: Ο θρύλος της Wharfedale επιστρέφει.
2019/05/23, [εταιρικό website]

Η ίδια η εταιρία το θεωρεί ως ένα από τα πλέον καθοριστικά μοντέλα στην μακρά ιστορία της και τώρα ετοιμάζεται να το επαναφέρει στην αγορά, στην σειρά Heritage. Ο λόγος για το Linton, ένα τρίδρομο ηχείο που παρουσιάστηκε το 1965 και σύστησε την Wharfedale στο κοινό, όπως την γνωρίζει και σήμερα: Ως έναν κατασκευαστή με προϊόντα που χαρακτηρίζονται από υψηλό λόγο απόδοσης/τιμής, καλό ήχο και καλή ποιότητα κατασκευής. Αυτά τα στοιχεία, προφανώς διατηρούνται και στο νέο μοντέλο, το οποίο αποτελεί και την τελευταία, μέχρι σήμερα, εκδοχή του ηχείου, το οποίο ακολούθησε πιστά την πορεία της εταιρίας και την τεχνολογική της εξέλιξη κατά τις δεκαετίες των 60s, 70s και 80s.
Το κύριο χαρακτηριστικό του ηχείου ήταν “ο ζεστός, πλούσιος και φυσικός ήχος του” και η νέα έκδοση διατηρεί αυτά τα γνωρίσματα τα οποία, ωστόσο, “τα συμπληρώνει με έναν ανοιχτό χαρακτήρα και καλή λεπτομέρεια, ώστε ο ακροατής να μπορεί να εξερευνήσει την μουσική του συλλογή”, όπως αναφέρει η εταιρία.
Σε κάθε περίπτωση, αν και η γενική αισθητική του ηχείου, παραπέμπει στο αρχικό μοντέλο, έχουν γίνει αλλαγές σε πολλά σημεία. Το Linton Heritage είναι μια σχεδίαση τριών δρόμων, με διπλό bass reflex και χρησιμοποιεί νέα μεγάφωνα για την περιοχή των μεσαίων και των χαμηλών συχνοτήτων με κώνους από ανθρακονήματα και νέα ανάρτηση. Το γούφερ είναι οκτώ ιντσών ενώ το μιντ πέντε ιντσών και συμπληρώνονται από ένα τουίτερ μαλακού θόλου, μίας ίντσας.
Τα μεγάφωνα οδηγούνται από ένα φίλτρο διαχωρισμού με συχνότητες cross στα 630Hz και τα 2.4kHz, με την συνολική απόκριση να είναι 40Hz-20kHz (±3dB) με συχνότητα αποκοπής -6dB τα 35Hz στην περιοχή των χαμηλών. Η ευαισθησία του Linton Heritage είναι 90dBSPL (2.0V/1m) και η ονομαστική του αντίσταση 6Ω (3.5Ω η ελάχιστη).
Η καμπίνα του ηχείου είναι φινιρισμένη, όπως και αυτή του κλασικού μοντέλου, με φυσικό ξύλο και η εταιρία έχει σχεδιάσει μια ειδική βάση, η οποία πωλείται ξεχωριστά. Το Linton Heritage είναι ήδη διαθέσιμο και η τιμή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει η ίδια η εταιρία είναι γύρω στα €1.200,- μαζί με τις βάσεις.