Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 17/01/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα της AQ Audio στην ελληνική αγορά.

Τα προϊόντα της AQ Audio στην ελληνική αγορά.
2019/12/12, [δ.τ.]

Η Acoustique Quality, επίσης γνωστή και ως AQ Audio, είναι μια εταιρία από την Τσεχία η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή ηχείων. Διαθέτει μια σημαντική γκάμα προϊόντων σε ένα τεράστιο εύρος τιμών, το οποίο ξεκινά από τα €300,- και φθάνει μέχρι τα €20.000,- και υποστηρίζεται, πλέον, στην ελληνική αγορά από την Golden Acoustics.
Η εταιρία των Vladimir Sapara και Karel Svoboda φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πολύ υψηλό επίπεδο του σχεδιασμού και της κατασκευής και η AQ διαθέτει ένα εργοστάσιο με κορυφαίες εργαλειομηχανές για την κατασκευή της καμπίνας και το φινίρισμά της. Οι Τσέχοι φαίνεται να αρέσκονται στην δημιουργία σειρών με διαφορετικά χαρακτηριστικά και αισθητική και έτσι, αυτή την στιγμή προσφέρουν επτά διαφορετικές ομάδες ηχείων.
Το κορυφαίο τους μοντέλο είναι το AQ Passion, η ναυαρχίδα της ομώνυμης σειράς, μια τρίδρομη σχεδίαση με επιβλητική εμφάνιση και κορυφαίες μονάδες της Scanspeak και ανάλογα υψηλής ποιότητας υλικά στο φίλτρο και στην εσωτερική καλωδίωση. Η σειρά Passion περιλαμβάνει τρία ακόμη μοντέλα, δύο βάσης (Teen και Orca) και ένα τρίδρομο δαπέδου, το επετειακό για τα 25 χρόνια της εταιρίας Passion 25.
H εταιρία προσφέρει τέσσερις σειρές ηχείων, τις Pontos, Labrador, Wega και Tango οι οποίες περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μοντέλα για την δημιουργία δικαναλικού ή πολυκαναλικού συστήματος (με περιφερειακά, κεντρικό και sub), ενώ αρκετά ενδιαφέρουσα βρήκαμε και την σειρά Multimedia, βασισμένη σε δύο μοντέλα, τα AQ M23 και το AQ M24. Η βασική διαφορά τους εντοπίζεται στο τουίτερ (διαθέτουν και τα δύο μιντ/γούφερ 5 ιντσών) αλλά είναι διαθέσιμα σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του χρήστη, ξεκινώντας από την απλή αναλογική/ενεργή εκδοχή και περιλαμβάνοντας εκδόσεις με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης (Bluetooth) και ενσωματωμένο DAC.
Πειστική για τις δυνατότητες της εταιρίας να προσφέρει ξεχωριστές σχεδιάσεις είναι, τέλος, η σειρά ηχείων WRS, η οποία περιλαμβάνει δύο μοντέλα μίνι μόνιτορ, με πολύ κόμπακτ διαστάσεις, προσεγμένη αισθητική και πολύ υψηλή ποιότητα φινιρίσματος για την κατηγορία τιμής η οποία είναι ιδιαίτερα προσιτή. Τα ηχεία βασίζονται σε μιντ/γούφερ τριών ιντσών που φορτίζεται από bass reflex και κατεβαίνουν μέχρι τα 65Hz. Ο χαρακτηριστικός πλίνθος (που φαίνεται στην φωτό), μπορεί σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, να αντικατασταθεί από έναν ενισχυτή, ώστε το σύστημα να μετατραπεί σε ενεργό.
Για να ακούσετε τα ηχεία της AQ Audio ή να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Golden Acoustics.

info: Golden Acoustics, τηλ.: 210-292.1131, http://www.goldenacoustics.gr/, http://www.aqaudio.cz/