Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/02/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


R2R: Νέος λαμπάτος DAC από την Acuhorn.

R2R: Νέος λαμπάτος DAC από την Acuhorn.
2019/11/28, [δ.τ.]

Ο κατασκευαστής από την Πολωνία παρουσίασε στο τέλος της περασμένης χρονιάς έναν νέο μετατροπέα d/a ο οποίος διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, με κοινό ψηφιακό πυρήνα αλλά διαφορετικές τοπολογίες στο λαμπάτο στάδιο εξόδου του.
Το ψηφιακό μέρος όλων των R2R, τιμά το όνομα της συσκευής, όντας, πράγματι βασισμένο σε διακριτό κύκλωμα με δικτύωμα αντιστάσεων R-2R, μια τοπολογία η οποία ονομάζεται μετατροπέας κλίμακας αντιστάσεων και είναι μια από τις πλέον αυθεντικές, αρχέτυπες μορφές μετατροπέα d/a. Η Acuhorn χρησιμοποιεί την λύση της Soekris ο οποία περιλαμβάνει DSP βασισμένο σε FPGA της οικογένειας Xilinx/Spartan και επιτρέπει την επεξεργασία του σήματος με ανάλυση 28-bit, την διαχείριση sample rates μέχρι τα 384kHz και upsampling μέχρι τα 3,072MHz (64x).
Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του δύο συμβατικές εισόδους S/PDIF (οπτική και ομοαξονική, μέχρι τα 24/192) καθώς και θύρα USB (βασισμένη στο combo384 της Amanero) η οποία ανεβαίνει μέχρι τα 24/384 (PCM) και το DSD256 (DSD). Η τροφοδοσία βασίζεται σε αρθρώματα DC-DC της Vicor Power.
Οι διαφορές μεταξύ των τριών μοντέλων εντοπίζονται στο αναλογικό τους στάδιο. Το βασικό μοντέλο ονομάζεται TS και είναι μια σχεδίαση single ended, βασισμένη σε τριόδους-μινιατούρες 5987 της Sylvania και περιλαμβάνει βηματικό εξασθενητή με αντιστάσεις ακριβείας 0.1%. Το μεσαίο μοντέλο είναι το T και βασίζεται σε ένα single ended στάδιο εξόδου με μία τρίοδο άμεσης θέρμανσης 300Β ανά κανάλι. Το κορυφαίο μοντέλο είναι το XT, με balanced στάδιο εξόδου το οποίο χρησιμοποιεί δύο 300B ανά κανάλι.
Οι τιμές είναι €4.000, €5.700 και €6.900 για τα TS, T και XT αντιστοίχως, στο e-shop της Acuhorn.