Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/02/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα έκδοση του υπογούφερ C1 της ATC.

Νέα έκδοση του υπογούφερ C1 της ATC.
2019/11/14, [δ.τ.]

Το νέο υπογούφερ αντικαθιστά την παλαιότερη έκδοση και θα ονομάζεται, απλώς C1 Mk2. Είναι σχεδιασμένο για να συμπληρώνει όλα τα μικρά και μεσαία ηχεία της εταιρίας, συμπεριλαμβανόμενων αυτών της σειράς Entry, των C1C/C3C και της σειράς HTS.
Το C1 Mk2 βασίζεται σε ένα χειροποίητο γούφερ 12 ιντσών με ιδιαίτερα μεγάλο μαγνητικό σύστημα, πηνίο φωνής τριών ιντσών με περιέλιξη παραλληλόγραμμης διατομής (ribbon), τοποθετημένο σε μια καμπίνα κλειστού τύπου, με το σύστημα να κατεβαίνει μέχρι τα 25Hz (-6dB). Η εταιρία προτείνει την χρήση ενός sub για ηχεία μέχρι το SCM19 και το HTS11 και, υπό προϋποθέσεις, δύο sub για το SCM40 και το HTS40.
Το νέο υπογούφερ είναι, όπως και το αρχικό μοντέλο, σχεδιασμένο για χρήση τόσο σε συστήματα ήχου όσο και σε συστήματα οικιακής διασκέδασης, μπορεί να συνεργαστεί με ηχεία άλλων κατασκευαστών και βασίζεται στον γνωστό ενισχυτή της εταιρίας, μια σχεδίαση με διακριτούς ημιαγωγούς, στάδιο ισχύος MOSFET σε τάξη ΑΒ και ισχύ 200W. Στην έκδοση Mk2 χρησιμοποιείται ισχυρότερο τροφοδοτικό και ένα νέο σύστημα προστασίας από υπερφόρτωση (με οπτική ένδειξη).
Οι δυνατότητες ρύθμισης περιλαμβάνουν επιλογή της συχνότητας αποκοπής και της στάθμης με συνεχείς και όχι βηματικές ρυθμίσεις, διακόπτη φάσης και συνεχώς ρυθμιζόμενο φίλτρο all pass για την χρονική ευθυγράμμιση του συστήματος. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του είσοδο στάθμης line και υψηλής στάθμης, καθώς επίσης και έξοδο για οδήγηση άλλου υπογούφερ.
Το C1 Mk2 είναι διαθέσιμο σε τέσσερα φινιρίσματα (ώστε να ταιριάζει με τα αντίστοιχα των άλλων ηχείων της ATC) και συνοδεύεται από εγγύηση 6 ετών της εταιρίας.